HRM

Medewerkers Careyn moeten deel loon inleveren

Zo’n 75 thuiszorgmedewerkers (44 fte) van Careyn Huishoudelijke Zorg in Utrecht moeten een deel van hun loon inleveren om hun baan te houden.

De boventallig verklaarde medewerkers krijgen de functie thuishulp A aangeboden. Wie op het aanbod ingaat krijgt het salaris een half jaar aangevuld tot de hoogte van het huidige salaris. Careyn noemt de reorganisatie noodzakelijk door de 'mismatch' tussen vraag en aanbod. “Het tarief dat gemeenten voor de huishoudelijke zorg betalen, is in veel gevallen ontoereikend om de medewerkers die de zorg verlenen, tevens gekwalificeerd voor het verlenen van zorgtaken en begeleiding, volgens de afgesloten CAO te betalen”, meldt Careyn in een verklaring.

Bezuinigingen gemeente

Binnen de huishoudelijke bestaan twee vormen van hulp: HH1 en HH2. De complexe duurdere variant HH2 wordt onder invloed van de bezuinigingen steeds minder geïndiceerd door de gemeenten, terwijl Careyn hier te veel en te hoog gekwalificeerd personeel voor heeft. Careyn laat weten geen andere mogelijkheden te zien om kostendekkend te blijven werken: “Er moet een keuze gemaakt worden tussen behoud van werkgelegenheid of behoud van salaris.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top