Finance

UMCG breidt uit voor 650 miljoen euro

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) breidt de komende twintig jaar uit. Het project kost 650 miljoen euro. Dat hebben de gemeente Groningen, het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) dinsdag bekendgemaakt. Aan de noordzijde van het ziekenhuisterrein komt nieuwbouw bestemd voor het UMCG en de RuG.

Nieuwbouwplannen

Op het terrein komt onder meer een nieuw onderzoekscentrum voor de RuG. De psychologiefaculteit krijgt een nieuw gebouw en er komt een bunker waar in de toekomst protonenstraling voor kankerpatiënten mogelijk is. Wegen worden omgelegd, bestaande gebouwen van de RuG worden gesloopt, ruim 225 nieuwe woningen worden gebouwd en er komt een parkeerterrein met 700 parkeerplaatsen. Door de nieuwbouw ontstaat er een extra vloeroppervlakte van 120.000 vierkante meter.

Voortvarend van start

De gemeente wil volgend jaar maart beginnen met de bouw van het onderzoekscentrum dat in 2011 klaar moet zijn. De constructie van de andere gedeelten van de nieuwbouw moet zo snel mogelijk van start. De gemeenteraad moet zich nog buigen over het bestemmingsplan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top