ACTUEEL

Uitbraak VRE-bacterie treft Orbis

Orbis Medisch Centrum (OMC) in Sittard heeft zo'n 20 patiënten in twee aparte verpleegafdelingen opgenomen nadat bij hen een besmetting was geconstateerd met Vancomycine Resistente Enterococ, de VRE-bacterie. In totaal bleken zeker 80 en mogelijk meer patiënten van het ziekenhuis sinds 1 januari te zijn besmet met de bacterie, maakte het ziekenhuis zaterdag bekend.

De bacterie is voor gezonde mensen ongevaarlijk, maar vormt een risico voor ernstig zieke patiënten. Orbis heeft op beide afgezonderde afdelingen extra hygiënische maatregelen genomen. Patiënten die eerder dit jaar op afdelingen hebben gelegen waar de VRE is geconstateerd, worden opgeroepen zich te laten testen.

Snelle verspreiding

Volgens de woordvoerster van het ziekenhuis is er sprake van een snelle verspreiding van de bacterie in Nederland. Meer ziekenhuizen zouden inmiddels maatregelen hebben genomen tegen de bacterie.

Het OMC roept 1500 patiënten op die sinds 1 januari op een 'risico-afdeling' hebben gelegen, om zich te laten testen. Zij krijgen de komende weken een brief thuis. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 juni 2013

Het is daar altijd al een zwijnestal geweest. Verbaast me niks. Gelukkig start ik binnenkort de productie van anti-biotica zonder spillage in mijn eigen produktiecentra en vaag alle concurrentie weg.

Top