ACTUEEL

'Goedkope stomazakjes CZ zijn stemmingmakerij'

"De bewering van CZ-bestuursvoorzitter Wim van der Meeren dat stomazakjes ook voor € 0,17 in China kunnen worden gemaakt, is stemmingmakerij", zegt voorzitter Thijs Fonville van de Nederlandse Stomavereniging.

Hij reageert op uitlatingen van de CZ-topman op vrijdag 31 mei 2013. Fonville bestrijdt dat een stomazakje een eenvoudig plastic product is. "Stomazakjes bestaan uit verschillende materialen en hebben ook nog eens diverse lijmsoorten. Dat is nodig omdat zo’n zakje 24 uur per dag tegen je huid aan zit. Ik daag iedereen uit om dag in dag uit met een ‘eenvoudig plastic product’ op de buik rond te lopen. Je gaat zweten onder het zakje, je krijgt last van huidirritaties en van wonden die slecht genezen omdat er steeds weer een eenvoudig plastic zakje overheen gaat."

Ervaringen van gebruikers

Ook de FHI, de Nederlandse brancheorganisatie voor Medische Technologie, maakt zich ernstige zorgen over de kwaliteit van medische hulpmiddelen voor CZ-verzekerden.  FHI heeft de zorgverzekeraar opgeroepen inzichtelijk te maken wat voor type stomamaterialen met welke materiaalspecificaties voor  € 0,17 uit China gehaald kunnen worden. Tevens heeft FHI inzicht gevraagd in de ervaringen van gebruikers die deze Chinese stomamaterialen toepassen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

4 juni 2013

Goed, deze reacties uit betrouwbare hoek.

Maar let op mijn woorden. Straks zal de heer Van der Meer verkondigen dat hij niet heeft bedoeld dat zijn verzekerden deze zakjes van €0,17 moet gebruiken, maar dat graag zo nu en dan een steen in de vijver gooit omdat hij Nederland wakker wil houden.

De heer Van der Meer vergeet wat te eenvoudig dat hij soms de bron is van grote onrust.

Anoniem

4 juni 2013

Toch is het een feit dat veel medische middelen onnodig duur zijn alleen omdat er ''medisch'' opstaat. Dus een steen in een vijver gooien, is soms niet verkeerd als het tot ander besef en actie leidt.

Anoniem

5 juni 2013

Misschien hoopt hij wel dat iedereen met een stoma boos wordt op CZ en overloopt naar een andere verzekeraar. Het zijn waarschijnlijk clienten waar hij verlies op maakt. En dat is dan weer minder bonus voor 'm.

Er is een prikkel: Jaag den zieke mensch weg en maak daardoor nog meer winst. Het slopen van solidariteit is dat. CZ is daarmee dan wel weer een mooie afspiegeling van de maatschappij.

Of deze beweegreden er echt achter zit is natuurlijk de vraag.

E.Kriek

5 juni 2013

Het wordt de hoogste tijd dat stomadragers zich beseffen dat CZ het slachtoffer is van irreële solvabiliteitseisen van banken.

Dus: stomadragend NL: toont u solidair, en gebruik superglue en weggegooide NaCl-infuuszakjes als uw stomazakje.
Dat noemt men pas solidariteit!

We leven in een mooi land.

Top