ACTUEEL

'Brusselse boete voor farmaceuten'

Diverse medicijnfabrikanten krijgen een boete van de Europese Commissie omdat ze de toegang van goedkopere imitatiemedicijnen op de markt vertragen. Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van ingewijden.

De Deense farmaceut Lundbeck zou de grootste boete krijgen. Daarnaast zou het Duitse concern Merck samen met zeven andere farmaceuten een financiële straf tegemoet kunnen zien.

'Pay for delay'

De sancties hangen samen met zogenoemde 'pay for delay'-principe in de farmaceutische wereld. Daarbij betalen medicijnfabrikanten concurrenten geld om de introductie van generieke medicijnen uit te stellen. Volgens de Europese Commissie maakt dit geneesmiddelen onnodig duur. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr. Diderot

4 juni 2013

Zonder die farmaceuten hadden we geen eens geneesmiddelen gehad. Schandalig dat ze nu beboet worden. Het lijkt wel de patenten oorlog Apple versus Google, Samsung, Microsoft.

Het slechtste van het kapitalisme wordt door de EU juist naar boven gehaald.
In feite wordt de namaak rotzooi uit China bevoordeeld ten koste van de westerse wetenschappers!
Een dolk in je rug van de Chinese draak, dat doet de EU.
En dit is pas het begin van de wereldwijde oorlog en de patient mag het betalen. Is er nou geen enkel wijs volk die een einde maakt aan de waanzin?
Trouwens, wie gunt bijvoorbeeld homoos goedkope medicijnen? Of wie gunt de moordenaar van Theo van Gogh of Pim Fortuyn een medische ingreep waarbij hun noodlottige levens mogelijk nog meer doden gaan maken als ze weer vrij komen?
Er is nog maar 1 land dat de rug recht houdt..mijn geliefde Rusland met de geniale Putin.
Die houdt de tsunami van goddelozen zoals homoos nog tegen.

Anoniem

4 juni 2013

Interessant hoe je de schuld van de "evergreen" praktijken van de farmaceutische industrie verlegt van die industrie naar "EU", het "kapitalisme" en "patenten".

Hoeveel geld zien die wetenschappers overigens van die geneesmiddelen? Die wetenschappers zijn nog altijd vooral in dienst van de overheid.

Het lijkt me waanzin om de winsten die door de farmaceuten naar de top van de economische piramide (in offshore constructies) gezogen worden, te bestempelen als geld waarmee geneesmiddelen ontwikkeld worden.

Het enige wat ze ontwikkelen, zijn methodes om geneesmiddelen voor zichzelf goedkoper op de markt te krijgen. Nieuwe geneesmiddelen kopen ze op voor een prikkie van de arme wetenschappers die van ons belastinggeld betaald worden.

Ondertussen wordt ons voorgehouden dat de ontwikkeling van biologicals wel heel erg complex en duur zijn. (Ja, 20 jaar geleden misschien)

Goddeloze homos? Ben je wel goed bij je hoofd?

snijders

6 juni 2013

Schandalige en ridicule reactie van Mr (?) Diderot. Mijn inziens dienen reacties eerst gelezen en goedgekeurd te worden door uw redactie voordat u ze "plaatst".

Top