Finance

Kraamzorg Het Groene Kruis is failliet

Kraamzorg Het Groene Kruis uit Groningen is failliet. Er wordt per direct een doorstart gemaakt als nieuwe BV waarvan het Martini Ziekenhuis de aandeelhouder is. Ongeveer honderd van de driehonderd werknemers verliezen hun baan. Dat meldt de kraamzorgorganisatie vanavond in een persbericht.

Het faillissement komt volgens de organisatie onder andere voort uit de langdurige economische recessie, waardoor er minder baby’s worden geboren. De bedrijfsvoering van Kraamzorg Het Groene Kruis stond daardoor al enkele jaren onder druk en de organisatie was niet in staat hierin een ommekeer aan te brengen.

Toekomstvisie

Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis: "De aansluiting van kraamzorg bij het Martini Ziekenhuis past bij onze strategie en onze toekomstvisie op veilige moeder- en kindzorg." Ook zorgverzekeraar Menzis staat positief tegenover de doorstart van Het Groene Kruis.

Ingelicht

Dagblad van het Noorden meldt dat het personeel van de kraamzorgorganisatie dinsdagavond op de hoogte gesteld tijdens een bijeenkomst. Alle medewerkers van Het Groene Kruis worden ontslagen, waarna zij komende week te horen krijgen of zij bij de nieuwe organisatie in dienst mogen komen. Wel zullen zij waarschijnlijk een deel van hun salaris in moeten leveren. Het nieuwe management zal bestaan uit André Miedema voor de bedrijfsvoering en Lindy van Breda Vriesman, de huidige manager zorg van Kraamzorg Het Groene Kruis.
 
Voor klanten van het Groene Kruis verandert er als gevolg van het faillissement en de doorstart niets. Zij zullen kraamzorg blijven ontvangen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top