ACTUEEL

SP: ex-topman moet 2 ton vertrekpremie teruggeven

SP: ex-topman moet 2 ton vertrekpremie teruggeven

De SP in de Haagse gemeenteraad heeft een ‘dringend beroep’ gedaan op Charles Evers, oud-bestuurder van het Medisch Centrum Haaglanden, om de ruim 2 ton ontslagvergoeding terug op de rekening van het ziekenhuis te storten. De partij noemt de ontslagvergoeding ‘zeer ongepast’. Dat meldt Omroep West.

Evers kreeg bij zijn vertrek per 1 oktober 2012 een ontslagvergoeding mee van 204.303 euro. Daarnaast ontving hij over 2012 ook nog een bonus van 23.127 euro. In het jaarverslag van het MCH staat dat het vertrek van Evers “heeft plaatsgevonden conform de afspraken in de arbeidsovereenkomst, die passen bij de in 2012 vernieuwde Beloningscode voor Bestuurders in de Zorg.” Over het vertrek van Evers worden geen inhoudelijke mededelingen gedaan.

Gemeenschapsgeld

Het Haagse raadslid Bart van Kent zegt tegen Omroep West: “In een tijd waar de lonen in de zorg zwaar onder druk staan en de premies oplopen moet je je verantwoordelijkheid nemen als bestuurder. Daarnaast kan deze twee ton gemeenschapsgeld nu niet aan zorg besteed worden. Zeker in een tijd waarin de zorg steeds duurder wordt, is dit onacceptabel.”

Tonnen aan vertrekpremies

Naast Evers zijn er meer ziekenhuisbestuurders die in 2012 flinke vertrekpremies hebben opgestreken. Zo hebben onder meer vertrekkende bestuurders bij het Het BovenIJ ziekenhuis, Bernhoven en het VUmc riante ontslagvergoedingen gekregen. Dit blijkt uit de jaarverslagen van de ziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top