ACTUEEL

Omstreden gynaecoloog niet langer welkom in België

De Wellnesskliniek in het Belgische Genk heeft de omstreden Nederlandse gynaecoloog Rock G. geschorst na klachten over mislukte borstvergrotingen en ernstige infecties. Jeff Hoeyberghs van de Wellnesskliniek heeft dat woensdag gezegd in de krant Het Belang van Limburg.

Operaties geannuleerd

“Al zijn operaties zijn geannuleerd, de betrokken patiënten wordt een alternatief geboden”, aldus Hoeyberghs. Alhoewel hij de aantijgingen tegen G. ernstig vindt, wil  hij eerst uitzoeken wat er van klopt. “Rock heeft de betrokken klachten zelf nog niet onder ogen gekregen.” Dinsdag zei een medewerkster van de kliniek in Genk nog dat G. gewoon operaties zou uitvoeren.

CityKliniek gesloten

In Nederland mag de arts van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) voorlopig niet meer opereren. Vorige week moest een Haagse privékliniek waar hij werkte op last van de inspectie de deuren sluiten na klachten over het overschrijden van de regels. De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en de Orde van Geneesheren in België hebben nog geen klachten over G. ontvangen.

Politieonderzoek loopt

Dertig mensen hebben zich gemeld bij de politie Haaglanden met klachten over de misstanden bij de Haagse CityKliniek. De politie gaat nog met de mensen in gesprek. “Dat betekent dat ze nog geen aangifte hebben gedaan. We gaan eerst inventariseren wat de klachten per individueel geval zijn,” aldus een woordvoerder van de politie. De politie bekijkt per persoon of er sprake is van strafbare elementen. “Daarna volgt overleg met het Openbaar Ministerie. Dan weten we bijvoorbeeld of het een zaak is voor het medisch tuchtcollege of toch voor de rechter voor bijvoorbeeld het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.” De woordvoerder benadrukte dat er nog een aantal stappen moeten worden genomen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top