ACTUEEL

Zijlstra: VVD houdt zich aan sociaal akkoord

De VVD zal zich bij de komende bezuinigingen houden aan het sociaal akkoord dat het kabinet met werkgevers en vakbonden heeft gesloten. Daarin zijn onder meer ingrepen in WW en ontslagrecht uitgesteld. “We houden ons aan onze afspraken”, zei fractieleider Halbe Zijlstra donderdag. Hij liet verder weten te verwachten er met coalitiepartner PvdA uit te komen.

Het kabinet moet volgend jaar waarschijnlijk 6 miljard euro bezuinigen om het begrotingstekort onder de EU-limiet van 3 procent te krijgen. Zijlstra nam in een interview met het Financieele Dagblad van donderdag een voorschot op de discussie hierover. Hij zei dat het kabinet vooral moet snijden in zorg en uitkeringen en dat de uitgaven voor infrastructuur, veiligheid en onderwijs buiten schot moeten blijven.

Niets nieuws

In een toelichting zei Zijlstra te vinden dat hij weinig nieuws heeft gezegd. Hij verwees naar het verkiezingsprogramma van zijn partij, waarin wordt gepleit voor bijvoorbeeld bezuinigen via het basispakket en eigen bijdragen in de gezondheidszorg.

Kabinet aan zet

Ook PvdA-leider Diederik Samsom is niet verrast door de bezuinigingsvoorkeuren van zijn liberale coalitiepartner. Hij wees erop dat het kabinet eerst aan zet is om voorstellen te doen. Dat gebeurt pas nadat het Centraal Planbureau eind volgende week met nieuwe ramingen is gekomen over de economische vooruitzichten. Samsom wilde niet zeggen waar hij op denkt te bezuinigen. “Ik sluit niets uit.”(ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Democratisch Front

7 juni 2013

. Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-06-2013 12:33.

Top