ACTUEEL

UMC Utrecht opent Hersencentrum

Het UMC Utrecht heeft zorg en onderzoek op het gebied van hersenaandoeningen gebundeld. Het UMC Utrecht Hersencentrum wil daarmee de innovatie en specialisatie op dit terrein een impuls geven.

Binnen het centrum werken specialisten op het gebied van neurologie, psychiatrie, neurowetenschappen, neurochirurgie en revalidatie samen. De vijf aandachtsgebieden waar het UMC Utrecht Hersencentrum zich op richt zijn beroerte, epilepsie, spierziekten, psychotische stoornissen en ontwikkelingsstoornissen. “Vandaag de dag kun je niet meer claimen dat je overal goed in bent”, licht voorzitter René Kahn de aandachtsgebieden toe. “Dat is niet meer geloofwaardig. Daarom hebben we duidelijke keuzes durven maken.”

Excelleren

Volgens Kahn loopt het UMC Utrecht Hersencentrum hiermee vooruit op wat in de academische wereld nog veel meer zal gaan gebeuren: taakverdelingen maken. “Wij vinden dat je moet zeggen waar je in excelleert en waar je aandacht minder sterk op is gericht. De maatschappij gaat hier steeds meer om vragen. Dit is ons antwoord.”

Doorverwijzen

In principe zijn alle patiënten welkom bij het UMC Utrecht Hersencentrum, maar zegt Kahn “als mensen bij ons komen en hun ziekte bevindt zich niet in een van onze aandachtsgebieden, dan verwijzen we ze door naar een ziekenhuis dat daar wel in excelleert. Daar heeft de patiënt alleen maar baat bij. We hebben daarvoor goede samenwerkingsverbanden.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top