ACTUEEL

‘Maatschappelijk draagvlak voor Ruwaard is groot’

Ruim 17.000 mensen hebben hun handtekening gezet voor behoud van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Dat meldt de gemeente Spijkenisse, die eerder het initiatief voor de handtekeningenactie nam.

Volgens de gemeenten bewijst de handtekeningenactie dat “het maatschappelijk draagvlak voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis voor de inwoners van Voorne-Putten, het Havengebied en Hoogvliet en Rozenburg groot is.”

Verdwijnen

De spoedeisende hulp, alsmede de acute verloskunde dreigen uit het Ruwaard van Putten ziekenhuis te verdwijnen. Nadat een beoogde overname door drie ziekenhuizen in de regio niet door bleek te gaan, startte het Ruwaard gesprekken met andere partijen. Inzet is het behoud van een ziekenhuisvoorziening voor bewoners in de omgeving, binnen een financieel solide constructie met voldoende waarborgen voor de toekomst.

Online

12.558 inwoners van Voorne-Putten, Hoogvliet en Rozenburg hebben een brief getekend die oproept om de spoedeisende hulp en verloskunde in het Ruwaard van Putten ziekenhuis te behouden. Naast deze actie is er ook een online petitie gestart om het ziekenhuis te behouden. Daar hebben inmiddels 4.652 mensen voor getekend.

Aanbieden

De brieven met de handtekeningen worden op dinsdag 11 juni aangeboden aan Helma Neppérus, voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarnaast zullen de raden van bestuur van drie grote zorgverzekeraars binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht worden van dit resultaat.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top