ACTUEEL

Einde aan compensatie voor zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars moeten de komende jaren nog beter gaan letten op de prijs van de zorg die ze inkopen. Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met voorstellen van minister Edith Schippers van VWS om financiële tegenvallers bij de verzekeraars de komende jaren niet meer achteraf te compenseren.

Schippers wil de verzekeraars zo optimaal prikkelen om de beste zorg tegen de scherpste prijs in te kopen. Als de compensatie achteraf vervalt, voelen de zorgverzekeraars zelf de gevolgen van hun inkoopbeleid.

Risicodragend

De zorgverzekeraars moeten volgens afspraak in het regeerakkoord vanaf 2017 volledig risicodragend zijn voor alle vormen van zorg die dan onder het verzekerde pakket vallen. Vanaf 2015 verdwijnt de compensatie achteraf voor zorg bij lichamelijke klachten en vanaf 2017 gebeurt datzelfde in de geestelijke gezondheidszorg.

Schippers ziet het als een belangrijke stap in het voor premiebetaler en patiënt betaalbaar en toegankelijk houden van kwalitatief goede zorg. Het betaalbaar houden van de zorg is voor haar topprioriteit. In de voorjaarsnota bleek dat de trend dat de zorguitgaven altijd hoger uitvallen dan geraamd, dit jaar was doorbroken. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 juni 2013

Zorgverzekeraars zullen dit doorvertalen in hun inkoopcontracten. Hierdoor komen de risico's bij de zorgaanbieders terecht. Zij hebben de omvang vaak niet om dergelijke risico's te verwerken maar kunnen de patienten natuurlijk wel de zorg onthouden die de patienten nodig hebben.

Anoniem

7 juni 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-06-2013 12:28.

Anoniem

28 september 2013

Zolang deze minister zegt als bezuiniging moeten we maar een herniaatje minder opereren snapt ze er niets van .
Met MRI en andere methoden is het vastleggen van een hernia zeker er wordt geen hernia teveel geopereerd .
In belgie zijn ze de nederlandse achterstand van de laatste 15 jaar nog steeds aan het inhalen.
Een herniaatje minder opereren hoe komt ze erbij medische dwaling is dit .Voor het medies tugt met deze dame.
We eten er geen haring minder op.VOC mentaliteit is het.

Top