ACTUEEL

'Winsten ouderenzorg tot recordhoogte gestegen'

Volgens Abvakabo waren de winsten in de ouderenzorg nog zo hoog als in 2012. Zorginstellingen hebben op dit moment een gemiddeld eigen vermogen van 28 procent, dit is zes procent meer dan het jaar ervoor, zo meldde de vakbond zaterdag.

 

Espria

Het totaal aan eigen vermogen van verpleeghuis- en thuiszorg organisaties wordt hiermee geschat op bijna 3,7 miljard euro. De grootste netto winst werd volgens de vakbond behaald door Espria met 27 miljoen euro.

Inkomens

Vrijdag presenteerde Abvakabo FNV al een ranglijst van topsalarissen in de ouderenzorg (de Actiz50). De inkomens van zorgbestuurders bleken ook afgelopen jaar weer fors toegenomen.

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Juurlink

9 juni 2013

Verstandige opbouw vermogens. Met keus voor gereguleerde marktwerking en alle vastgoedrisico's door overheveling diensten naar WMO zullen we blij zijn met solide financiële uitgangspositie.

schulte

9 juni 2013

Inderdaad verstandig met het oog op alle risico's die de komende periode gaat brengen. Daarnaast ook gewoon een advies van accountants en een eis van de financiers. Prima dus en goed te verantwoorden in tijden met vele ontslagen. Die hoge inkomens van de bestuurders dat is wel een probleem.

Frederik

9 juni 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 09-06-2013 22:56.

tjark reininga

10 juni 2013

er zijn natuurlijk twee dingen aan de hand.

in de eerste plaats ligt veel eigen vermogen feitelijk vast in (overgewaardeerd) vastgoed, dat bij afstoting of liquidatie de eigenaar in veel gevallen met een restschuld zal opleveren.

daarnaast is het eigen vermogen nodig voor de dekking van de bedrijfsrisico's, die voortvloeien de bedrijfseconomische verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder als ondernemer.

Top