ACTUEEL

Vermogensfonds Else richt pijlen op zorgsector

Vermogensfonds Else N.V. gaat in samenwerking met maatschappelijke onderneming Shaerpa investeren in de maatschappelijke gezondheidszorg. Zij richten zich hierbij op innovatieve organisaties, producten en diensten die een meerwaarde opleveren voor de maatschappelijke gezondheidszorg.

Op dit moment onderzoeken zij twee investeringsmogelijkheden. Daarbij gaat het om een nieuwe aanpak van kennis delen tussen professionals in de zorg onderling. De andere is een mogelijke uitvinding om contact tussen familie en dementerenden te verbeteren met inbreng van technologie. De gesprekken verkeren nog in de onderhandelfase, zegt Marco van Alderwegen, bestuurder Else N.V..

Missie

Missiegerelateerd investeren wordt volgens Van Alderwegen, bestuurder van Else N.V, nog weinig gedaan door vermogensfondsen die voortkomen uit maatschappelijke initiatieven. “Het is anders dan de gangbare werkwijze waarbij het vermogen op de beurs wordt belegd en vanuit de rendementen donaties worden gedaan”, zegt Van Alderwegen. Hij heeft ambitie om dit in samenwerking met Shaerpa verder uit te bouwen. Liefst in samenwerking met andere fondsen. “We nodigen graag andere fondsen uit, die net zoals wij iets meer willen doen met hun vermogen door met het missiegerelateerd investeren ervaring op te gaan doen”, aldus Van Alderwegen. Hij gelooft dat investeren in de maatschappelijke gezondheidszorg leidt tot innovatieprikkels en dat hierdoor duurzame veranderingen tot stand komen. Dit in tegenstelling tot het inzetten van subsidies.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top