ACTUEEL

VUmc versterkt team longchirurgie

Het Amsterdamse VUmc versterkt het team longchirurgie op korte termijn. Dat heeft raad van bestuur van VUmc maandag bekend gemaakt. Zo komt de ervaren hartlongchirurg Jaap Kloek per direct naar VUmc, gaat de longchirurg Rick Paul weer aan de slag bij de opererende teams in het VUmc en werft het ziekenhuis nieuwe longchirurgen.

Jaap Kloek

Het ziekenhuis heeft het contract met Jaap Kloek vorige week getekend, meldt de raad van bestuur. Kloek heeft ruim 30 jaar ervaring binnen de hart- en longchirurgie, grotendeels bij het AMC. Hij gaat bij VUmc zijn expertise inbrengen in het bestaande team, operaties uitvoeren en bijdragen aan de opleiding van artsen.

Afgelopen februari werd de afdeling longchirurgie ondergebracht bij de afdeling cardiothoracale chirurgie onder leiding van Alexander Vonk. Het team van Alexander Vonk en Jaap Kloek zal nauw samenwerken met de longartsen van VUmc onder leiding van Anton Vonk Noordegraaf.

Rick Paul

Verder gaat longchirurg Rick Paul weer deelnemen aan de opererende teams in het VUmc. Paul is eind april weer aan het werk gegaan nadat hij tien maanden thuis heeft gezeten vanaf juni 2012. Dit gebeurde nadat hij door de raad van bestuur op non-actief werd gesteld. Paul was één van de artsen die naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stapte om melding te maken van de misstanden op de afdeling longchirurgie van het VUmc. Hij wees de IGZ op de slechte communicatie waardoor patiënten mogelijk onnodig stierven. Het VUmc werd door de IGZ vervolgens onder verscherpt toezicht geplaatst.

Werving longchirurgen

De raad van bestuurd van VUmc meldt verder dat ze is gestart met de werving van nieuwe longchirurgen die op korte termijn het bestaande team komen versterken.

VUmc ziet ook twee longchirurgen vertrekken naar andere ziekenhuizen. Per 1 juli treedt Koen Hartemink in dienst van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. En per 1 september treedt Wolter Oosterhuis in dienst van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top