ACTUEEL

RIVM meldt mazelenuitbraak in ‘bijbelgordel’

De zogenoemde bijbelgordel, het gebied van Zeeland tot de Veluwe, kampt sinds eind mei met een uitbraak van mazelen. Het RIVM meldt met name lokale uitbraken rondom reformatorische scholen in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Alblasserwaard.

Daarnaast heeft het RIVM ook enkele meldingen uit Zeeland, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug. Gezien de lage vaccinatiegraad in de Biblebelt noemt het RIVM het aannemelijk dat de ziekte zich de komende tijd verder verspreidt onder ongevaccineerde kinderen in deze regio. De meeste mensen zijn goed beschermd tegen mazelen door vaccinatie of omdat zij eerder mazelen hebben gehad.

Vervroegde vaccinatie

Bij het RIVM zijn 30 patiënten met mazelen gemeld. Het werkelijke aantal patiënten ligt volgens het instituut waarschijnlijk veel hoger omdat niet alle patiënten naar de huisarts gaan. In reactie op de ontluikende mazelenepidemie biedt de GGD Zeeland ouders in de gemeenten Tholen en Reimerswaal de mogelijkheid kinderen vervroegd te laten vaccineren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Rabbijn L. vd Kamp

12 juni 2013

Ja meneer Coutinho, baseren de Bible Belt gelovigen zich niet op ons oude boek waar wij al duizenden jaren geleden de mensheid mee hebben verrijkt?
Dat is nu fijn verdienen voor u en helemaal 'in de picture komen' als reddende dokter van de arme ongevaccineerde kindertjes. Mooie heldenrol toch meneer Coutinho?
Misschien bent u wel de lang beloofde Masjiach zoals u nu in de media weer als de absolute autoriteit wordt gebracht als Opperg'd bij het RIVM?
Wat fijn voor u dat u weer mag scoren ( op de hellevisie) nu u al decennia nagelaten hebt de werkelijke inhoud van het Joodse geloof en de Joodse geest te benadrukken zodat inenting in Reformatorische kring allang geen issue meer hoefde te zijn.
Nee, u moet wel de Joodse messias zijn!

Top