HRM

Onderhandelingen cao UMC’s afgebroken

De onderhandelingen over de nieuwe cao van de Universitair Medische Centra zijn woensdag kort na de start van het gesprek alweer afgebroken.

Afwijzende reactie

De werknemersorganisaties heben het overleg verlaten vanwege de afwijzende reactie van de NFU op hun looneis. De vakbonden hebben sinds de laatste onderhandelingsafspraak in maart hun looneis verhoogd, aldus de NFU. De looneis van de werknemersorganisaties ligt tweeënhalf keer hoger dan het voorstel van de NFU.

Onverantwoord

NFU-hoofdonderhandelaar Jan Kimpen vindt de opstelling van de werknemersorganisaties niet reëel: "Iedereen weet dat het financieel moeilijke tijden zijn, ook voor de umc’s. De verhoogde looneis van de bonden past niet in deze tijd en is onverantwoord. Wij willen zoveel mogelijk mensen aan boord houden. Een loonsverhoging moet daarom beperkt blijven. Wij willen voor de motivatie van al onze medewerkers wel iets kunnen doen aan de salarissen, vandaar dit voorstel."

Niet geven

Abvakabo FNV, AC/FBZ, CMHF en CNV Publieke Zaak zijn 'geschokt' over de opstelling van werkgever NFU. "De NFU bood op 10 juni 0,75 procent per 1 oktober 2013 en 1 procent per 1 oktober 2014. Op 12 juni wilde de NFU geen enkele stap richting de inzet van de bonden doen en wilde het loonbod dat 10 juni was gedaan, niet verhogen. Dat vinden wij geen onderhandelen. Dat is alleen maar nemen, en niet geven’’, aldus bestuurder Elise Merlijn van Abvakabo FNV.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top