ACTUEEL

'Saboteur' ambulances ook verdachte oplichter

Een 49-jarige onderhoudsmonteur uit Werkendam die is opgepakt omdat hij ambulances zou hebben gesaboteerd wordt ook verdacht van oplichting en poging tot oplichting. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man er vooralsnog van dat hij bij zes ambulances van de hulpverleningsregio Gelderland-Zuid benzine in de dieseltanks gooide.

Daarna schotelde hij de ambulancedienst rekeningen tot 18.500 euro voor wegens onderzoek en reparatie. Een factuur werd ook echt betaald. Volgende week vrijdag verschijnt de man voor de rechter in Arnhem.

Gebreken

Begin dit jaar begonnen de ambulances gebreken te vertonen en moest de een na de ander van de weg af. "Twee of 3 keer moest zelfs tijdens een rit een vervangende ambulance komen. Gelukkig is dat voor de patiënt toch goed afgelopen", meldt directeur Frans Spee. Na een tijdje ontdekte men benzine in de dieseltanks, wat zorgde voor veel onrust bij de ambulancedienst. Toen de onderhoudsmonteur in maart werd aangehouden, hielden de problemen op.

Ton schade

In totaal zijn er met 8 of 9 ambulances problemen geweest en heeft de ambulancedienst zeker een ton schade geleden, schat directeur Spee. Het is hem een raadsel waarom het alleen de ambulances van Gelderland-Zuid betrof. Ook blijft onduidelijk of de verdachte bekent: zijn advocaat doet voor de rechtszaak geen mededelingen.

Na de nodige gesprekken met de directie van het onderhoudsbedrijf waar de monteur werkte, blijven de ambulances daar in onderhoud.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top