ACTUEEL

‘Ruwaard van Putten worstelt met grote schuld’

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verkeert in grote financiële nood. Het ziekenhuis in Spijkenisse zou een schuld van dertig miljoen euro hebben en in een stille surséance van betaling zitten. Dit meldt RTV Rijnmond op basis van bronnen binnen het ziekenhuis.

Het ziekenhuis weerspreekt tegenover RTV Rijnmond dat de schuld zo groot is. Een woordvoerster ontkent dat een faillissement dreigt, aldus RTV Rijnmond. Volgens het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zijn er met verschillende overnamekandidaten gesprekken gaande. Het ziekenhuis verwacht op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven.

Overname

RTV Rijnmond meldt dat er twee bewindvoerders aangesteld zijn. Zij zijn samen met de leiding van het ziekenhuis in gesprek met schuldeisers en potentiële overnamekandidaten. De overname moet binnen twee weken rondkomen, omdat de financiële toekomst na 1 juli onzeker is, aldus RTV Rijnmond.

Kort geding

Ten bewijze van de slechte financiële situatie voert RTV Rijnmond het kort geding aan dat voormalig medisch eindverantwoordelijke Roderick Runne tegen het ziekenhuis heeft aangespannen. Runne moest in oktober vertrekken, nadat de medische staf het vertrouwen in hem opzegde. De afkoopsom van 82.000 euro kan het Ruwaard niet betalen, meldt RTV Rijnmond. De rechtszaak dient donderdag in Dordrecht.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 juni 2013

Niet met name genoemde 'bronnen' melden van alles en nog wat bij de plaatselijke schreeuwlelijk (RTV Rijnmond) en de rest van de media fungeert als doorgeefluik!
Ieder onzinfeit wordt massaal verspreid en over een week zijn roddels feiten die hun bestaansrecht danken aan het feit dat ze in talloze media worden vermeld.

Top