ACTUEEL

‘Ouderen moeten denkomslag maken op zorggebied’

Ouderen die denken recht te hebben op zorg van de overheid moeten een denkomslag gaan maken. Zij moeten eigen verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen om de zorg die ze willen te organiseren.

Eigen initiatief

Dat stelt ouderenombudsman Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds maandag op een congres in Huis ter Heide over toekomstbestendige dagbesteding. “Van recht hebben op zorg naar eigen initiatief en verantwoordelijkheid”, stelt hij. “Daarbij onderzoeken Rijk en gemeenten welke behoeftes en ideeën er zijn en faciliteren zij dat zodat mensen die zélf kunnen uitvoeren. Dan hoeven alleen nog zware en specialistische zorg door betaalde krachten worden gedaan.”

Toekomst ouderenzorg

Romme deelt de ouderen in de leeftijd van 55 tot 95 jaar in drie groepen: de babyboomers tussen de 55 en 65 jaar, de “ANWB-generatie” van 75 tot en met 85 jaar en de hoogbejaarden tussen de 85 en 95 jaar, die in verpleeghuizen wonen of thuis met relatief veel ondersteuning. In een Deens succesverhaal over ouderenzorg, stelt Romme, zetten de eerste twee groepen zich vrijwillig in voor de hoogbejaarden. (ANP)

13 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 juni 2013

Lijkt me een goed idee van Dhr Romme. Laten we dan beginnen met de mannen die de zorgtaken [verplicht] gaan overnemen.
En dan bedoel ik ook zorgen. Weet u veel vrouwen van boven de 55 zijn moe moe van zorgen voor hun man, kinderen ouders en schoonouders. Laten we vooral beginnen met opvoeden van de mannen en vooral van de generatie die nu omstreeks 50 zijn.Dat is pas een verwende doelgroep. Ik stop voorlopig even met zorgen voor een ander.

Babyboomer die deze regering zat is

18 juni 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 18-06-2013 17:10.

Miltenburg

18 juni 2013

Beste redactie,
Het lijkt mij goed om reactie 2 van de site te halen. Mi voegt dit niks toe.

Anoniem

18 juni 2013

Eens met #3

Mitrasing

18 juni 2013

Wel weer boeiend om te zien dat de ouderen een denkomslag moeten maken... Ze doen het weer niet goed in de ogen van de plannenmakers...
De schaamlap voor het slopen van de AWBZ...

patient2punt0

18 juni 2013

Je kan van reactie #2 zeggen wat je wil, maar NIET dat ie niks toevoegt! Hij geeft heel duidelijk aan dat er mensen zijn die zich ernstig overbelast voelen.

Vraag me wel af wat reacties #3 en #4 toevoegen.

alice in zurgland

18 juni 2013

Beste redactie,
Het lijkt mij een goed idee om reactie 3 van de site te halen. Mi voegt deze reactie niets toe.
Haal de zurggrootgraaiers uit hun ivoren hoofdkantoren en laat ze 'koffie schenken' op hun vh eigen werkvloer [waar was die ook al weer??]. Dat schijnt iedereen te kunnen, kost bijna niks en verbetert het welzijn van de cliënten aanzienlijk. Eindelijk aandacht!! Zo kunnen zurgbobo's zien en ervaren wat hun 'beleid' heeft veroorzaakt en lekker hun handjes laten wapperen. Het geld voor zorg kan weer besteed worden aan zorg. Aan managementloze ivorentorenloze Buurtzorg bijvoorbeeld....

Anoniem

18 juni 2013

Het enige wat in het artikel duidelijk gesteld is, is dat de welvaartstaat (vanaf het begin een niet vol te houden avontuur maar dat is een ander verhaal) teruggeschaald wordt. Omdat oude structuren niet of minder bestaan (familie, kerk enz.) moet de verantwoordelijkheid voor elkaar (moest niet meer onder de welvaartstaat want er was altijd wel een loket) weer terugkomen. Reactie 2 is heel begrijpelijk als je je hele leven voor alle hulp op 'anderen' (de staat) gebouwt heb en dat overduidelijk ook niet helemaal goed gegaan is.

carla

18 juni 2013

Oke, het klopt: reactie #2 is niet in het zogenoemde Algemeen Beschaafd Nederlands geschreven......

Maar: wat is "Algemeen Beschaafd Nederlands" in het zorg-land van vandaag de dag?

Als je door het taal-gebruik heen kijkt ('de-nood-achter-de-nood' ziet, toch?) schreeuwt deze reactie inderdaad minstens een enorm overbelast-zijn uit!

Volgens mij zijn het niet alleen de ouderen die een denk-omslag moeten maken.......

Anoniem

18 juni 2013

Hoe zou het toch komen dat voornamelijk heren en dames in goede managers [functies] beleidsmakers enz gaan zeggen en liefst bepalen wat de bevolking moet doen om zorg te leveren aan hun naasten. Ik wordt zo langzamerhand moe van al die berichten en kennis organisaties met duur betaalde krachten van belastinggeld die van alles roepen en velen nog geen mantelzorg of andere zorg leveren aan hun naasten. Schaf deze organisties af en laat deze werklozen werk op de echte werkvloer verrichten. Waarom moet de zieke gehandicapte of oudere van die vreselijke niet om aan te ziene kant en klaar maaltijden eten? Waarom MANAGERS zijn de koks weg bezuinigd? Waarom zijn er meer managers peuten ogen en logen afdelings managers hrm deskundigen en van die rare lui die komen kijken of je wel een hkz waardig bent. Dan koks die lekker vers en smakelijk uitziend maaltijden bereiden. Over beschaving gesproken!!!! Momenteel is het voor de echte zorgers erg moeilijk om beschaafd te blijven dit in tegenstelling tot de groep managers en andere hotemetoten die er een "romme 'L van gemaakt hebben. zorgen voor anderen is helemaal niet zo moeilijk. Zorgen dat alle niet terzake doende zaken [vooral door mannen bedacht] er uit moeten is tot nu toe een een bijna onmogelijke operatie. Maar tijden veranderen en dus blijf ik hopen.

Anoniem

19 juni 2013

Vraag:

Telt de groep 65 - 75 ook nog ergens mee? Die mis ik in de groepsindeling.

Baby Boomer die deze regering zat is

19 juni 2013

Vannacht druk ik een kussen op mijn man zijn bek. Ik ben het zat voor hem te zorgen. En mijn vader van de ANWB generatie krijgt van mij vergif. Ik heb hem altijd al gehaat. Hij is niet eens mijn biologische vader, Geweldig idee Romme, soms familie van..........?

Ouderen MOETEN...grote klootzak! Wie ben jij om te zeggen wat ouderen MOETEN? Wie heeft dit land opgebouwd? Wie heeft levenslang premies opgehoest? Klootzak! En nu stelen van een weerloze groep? Ouderen MOETEN...nou mijnheer de ouderenombudsman wij MOETEN niks en zeker niet van iemand die zogenaamd onze belangen vertegenwoordigt. Jij MOET je vet betaalde baantje neerleggen en oprotten KLOOTZAK.

Babyboomers weten waar je woont en pikken jouw taal niet langer. En babyboomers gaan een eind maken aan dat besturen van jullie stelletje dieven.

De hufters hebben zich verschanst in allerlei mooi klinkende baantjes en roven ONS GELD MENSEN!

Was Marcus Bakker er nog maar, die mepte jullie de tent uit KLOOTZAKKEN.f

Anoniem

20 juni 2013

65 tot 75 worden bedankt voor hun diensten maar zullen op voorstel van D66 worden gedrioniseerd

Er is gebrek aan alles en dat komt door die generatie. Weg ermee

Top