ACTUEEL

Tuchtcollege spreekt zich uit over Tulleken

Neurochirurg Kees Tulleken hoort dinsdag het oordeel van het Tuchtcollege in Amsterdam over of hij zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) spande de zaak tegen hem aan omdat hij nieuws naar buiten zou hebben gebracht over de toestand van prins Friso na diens skiongeluk in Lech in februari 2012.

Tulleken vertelde aan zijn vrouw, journaliste Jannetje Koelewijn, dat de prins geen schedelbasisfractuur had en dat zijn situatie niet uitzichtloos was. Zij schreef hierover een artikel. De informatie bleek echter niet te kloppen, waarop de neurochirurg in opspraak raakte. Friso ligt nog altijd in coma.

Gebruik titel arts

Volgens de IGZ heeft Tulleken ten onrechte zijn titel als arts gebruikt toen hij informatie inwon bij zijn Oostenrijkse collega over de toestand van de prins, omdat hij hem niet behandelde.

De arts zei tijdens de zitting dat hij de koninklijke familie een dienst wilde bewijzen. Hij volgde zijn "morele kompas" en dacht dat niemand het erg zou vinden als er goed nieuws werd gemeld, zo zei hij. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top