ACTUEEL

PVV wil camera's in operatiekamers

Camera's in operatiekamers moeten als het aan de PVV ligt gaan registereren of medisch personeel wel hygënisch en veilig werkt.

Proef

PVV-Tweede Kamerlid Reinette Klever pleitte maandag in een debat met Zorgminister Schippers voor een proef met camera's. Die moeten bijvoorbeeld registreren of het personeel goed de handen wast en zich houdt aan de voorgeschreven time-out.

Gegevens

Tijdens die time-out controleren de opererende arts en zijn team samen met de patiënt of alle gegevens kloppen en de alle voorbereidingen zijn getroffen.  De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) oordeelde vorige week dat niet alle ziekenhuizen de protocollen' even goed naleven.

13 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 juni 2013

Natuurlijk, wellicht wil de PVV ook zelf continue aanwezig zijn bij de operaties om veiligheid en hygiene te controleren. Absurd voorstel van de PVV. Wellicht mogen wij aanwezig zijn bij de vergaderingen van de PVV om het democratische gehalte te controleren.

Mw. Groen-Namaker ( gecertifizeerd modulair manager)

18 juni 2013

Aan de reactie van 1 te zien is men hier nog niet overtuigd van aanscherping van de wetten op hygienisch gedrag door dokters.
Maar als Nederland niet heel snel die cameraas invoert zal Brussel het dwingend opleggen, dat is al besproken op EU nivo.

De tijd dat dokters met een geleerd gezicht onze cliënten konden mishandelen is definitief voorbij en de nieuwe managements protocollen zullen een welkome aanvulling betekenen op de controle op de vele onbekwaamheden van de medische stand die tot nu toe met de 'mantel der liefde' werden toegedekt.

Er is geen client vriendelijker voorstel dan dit en als manager zullen wij nde duimschroeven wel moeten aandraaien met de hete adem van de zorgzekeraars en letselschade artsen in de nek.

Een extra voordeel van cameratoezicht is dat wij extra gaan adverteren en onze clienten het geruststellende vertrouwen aanbieden dat in onze klinieken wordt gewerkt met open camera toezicht.

In onze prive kliniek experimenteren we reeds met internet toezicht en de eerste pilots hebben bevredigende resultaten.
Het is wel grappig te zien dat nu opeens de operatieschemaas uitlopen waar blijkt dat men voor de camera wel alle regels en voorschriften in acht neemt.

Dat is een klein nadeel maar de voordelen voor de cliënten , daar gaat het natuurlijk om wil men het vertrouwen van de clienten terug willen winnen. Gelukkig loopt onze kliniek voorop in deze innovaties! We mogen de PVV wel dankbaar zijn dat ze hun nek uitsteken voor de cliënten!

Anderzijds is alleen betreurenswaardig dat deze politieke beweging nu met onze clientvriendelijke idee op de loop gaat want dat is orde plagiaatsel.

Oerlemans

18 juni 2013

Overal hangen camera's. Mensen die geen camera's willen hebben zeker iets te verbergen. Misschien hun illegale praktijken?

Snel neerzetten die dingen, scheelt een hoop rechtszaken

NVMM ( Nederlandse Vereniging van Medische Managers

18 juni 2013

We kunnen ons voorstellen dat cameratoezicht voorbehouden blijft aan ziekenhuismanagers die rustig af en toe een blik werpen op de vordering van chirurgen.

In feite bestaat deze situatie in de echte grote acaedmische centra al jaren. Daar komen leidinggevenden zelfs nooit meer op de werkvloer maar bespreken alles aan de hand van video opnamen. Het is ook makkelijker als men rechtszaken tegen dokters of personeel wil beginnen.
Wij zien alleen maar voordelen. Bedankt PVV!

Dr. van Loon

18 juni 2013

Prima idee (volgens de bloeddorstige meute die graag dokters aan de schandpaal willen zien hangen uit pure jaloezie!)

Kan de Tweede Kamer uit de eerste hand zien hoe wij ons te barsten werken.
Het dient ook de transparantie waar de verzekeraars om schreeuwen. En schept weer extra werk voor het groeiende leger managers die onze verrichtingen op hun mobieltje kunnen bestuderen in een apart 'windoowtje'.
Bovendien kan elke TV producent in onderhandeling gaan over live uitzendingen want zoals altijd wil het plebs bloed zien.

Nee even serieus, moeten we niet eens wat gaan doen aan de oplichters praktijken van ondernemers in de zorg die ons vak wel zo een slechte naam hebben bezorgd dat de politiek nu tot dit soort wensen kan komen?

Laatst was er zelfs een 'zorgmanager' die schijnt te hebben geroepen dat apothekers 'dozenschuivers' zouden zijn! Mensen die notabene een zeer zware 12 jarige academische studie hebben gedaan?
Als je dat toch hoort dan vraag je je wel af waar nou het echte gevaar zit voor onze goodwill als vrijgevestigd specialist in de politieke arena?

Het lijkt wel alsof velen geen vertrouwen meer hebben in de medisch-economische vooruitzichten terwijl keer op keer blijkt dat het allemaal reuze meevalt en niemand nog ernstige financiele risicoos heeft genomen die tot gesomberd aanleiding zouden kunnen geven.

Anoniem

18 juni 2013

Goedkoper als overlijdensadvertenties?

Anoniem

18 juni 2013

What's in a name: KLEVER

Goed punt meisje Reinette maar hoe Schippers nou weer gaat schipperen

Klaas Wilders

18 juni 2013

Ik wil ook een webcams bij de koning thuis! En bij de minister president!! En bij mij thuis!!! Allemaal op internet open en bloot!

De Graaff

19 juni 2013

In diverse ziekenhuizen heeft men reeds de beschikking over overzichtscamera's in zogenaamde digitale OK's.

Grote vraag is alleen: dient echt de complete operatie vastgelegd te worden en voor een IT afdeling is van belang: Hoelang dient deze data bewaard te worden ?
Bewaartermijnen worden steeds langer en dataomvang wordt steeds groter. Door goed te kijken naar vraag, technische mogelijkheden en kosten zijn deze vraagstukken goed op te lossen. Echter het niet goed kijken naar deze vraagstukken kan ook enorme kosten op het gebied van dataopslag betekenen.

Een digitale OK heeft meestal reeds de beschikking over meerdere video's streams zoals bijvoorbeeld: overzichtscamera, scoop, etc. opzicht een goede ontwikkeling denk ik, echter vraag blijft natuurlijk wel: waar worden deze beelden voor gebruikt ?, en hoever moeten we gaan met alles vastleggen op beeld ?

nol

19 juni 2013

prima plan , maar dan wel de aan/uit knop op de OK.
Dus , we nemen de time out op en daarna schakelt de camera het geluid uit en neemt enkel op boven het operatieveld en de data van het anesthesie toestel.
Bij ongecompliceerde OK's verdwijnt de film in de database van de betrokken dokters en zij zijn de enige die bij deze data kunnen.

Hoek

19 juni 2013

# mw Groen-Namaker gecertifizeerd (Met een Z) modulair manager.

Het is toch wel triest gesteld met de beleving van het volk en in het bijzonder van U, waar het gaat over de werkwijze van artsen.
" Maar als Nederland niet heel snel die cameraas (camera's) invoert zal Brussel het dwingend opleggen, dat is al besproken op EU nivo."
En dan gaat het vast helemaal goed komen... Wellicht ten overvloedde, maar op dit moment gaat 1/3 van alle zorgkosten op aan de kwaliteitsmaffia en overtallige managers die vooral getalsmatig denken en veel verder van de patient af staan dan de in mijn ogen zeer betrokken en weldenkende artsen.
Verder spreekt U
"De tijd dat dokters met een geleerd gezicht onze cliënten konden mishandelen is definitief voorbij en de nieuwe managements protocollen zullen een welkome aanvulling betekenen op de controle op de vele onbekwaamheden van de medische stand die tot nu toe met de 'mantel der liefde' werden toegedekt."
Mevr. Groen ik heb het heel erg met U te doen...E.Kriek

19 juni 2013

Het beste idee sinds jaren!
En dan de camerabeelden verkopen aan Endemol.
Meneer X blijkt onder narcose een erectie te krijgen! Benieuwd naar de reactie van mevrouw X.
Chirurg Z is niet tevreden over de assistentie van Coass V.
V. is natuurlijk verdrietig en laat haar tranen de vrije loop. Mooie TV.
Zet 1000 analysten aan het werk om te begrijpen waarom er complicaties optreden.
Zouden deze beelden daarbij helpen?
Ik wou dat dingen zo simpel waren.
Wilders en muse hoe heet ze ook alweer als kandidaat voor de Nobelprijs v.d. Geneeskunde......
Het moet echt niet gekker worden.

Petra Zoutstra

20 juni 2013

E.Kriek niet alleen patienten krijgen een erectie. De camera zal het niet registreren misschien maar wat te denken van een chirurg die een spontane erectie kreeg toen de fantasien van de operatiezuster hem hevig prikkelden?

En wat te denken van de slechte gewoonte van anesthesisten die bij de inleiding van de narcose zowat op de vrouwelijke cliënten gaan liggen zoals ik heb gezien in de kleine behandelcentra voor (cosmetische) chirurgie?

Top