ACTUEEL

Meer onderzoek nodig naar maagchirurg

De rechtbank in Assen heeft bijna 5 maanden uitgetrokken om verder onderzoek te doen naar de werkwijze van voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Die tijd wordt gebruikt om meerdere getuigen-deskundigen te horen, zo bleek dinsdag tijdens een pro-formazitting. Pas in het late najaar volgt de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft R. mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. De chirurg wordt ervan verdacht dat hij bij een maagoperatie in februari 2009 in het Emmer ziekenhuis een wondgaasje in de buikholte van een patiënte had achtergelaten, hoewel hij daar door zijn medische staf toen op was gewezen.

Werkwijze

“Bij het tellen van de wondgaasjes bleek eentje te missen. R. heeft vervolgens slechts beperkt en oppervlakkig onderzoek verricht”, zei de officier van justitie dinsdag voor de rechtbank, waar de tegenwoordig in Duitsland wonende chirurg zelf aanwezig was. Ook toen de vrouw een week later hevige pijnen kreeg, greep R. niet in. Zo liet hij bijvoorbeeld geen röntgenonderzoek uitvoeren. Pas na 3 maanden werd het wondgaasje alsnog operatief verwijderd. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

nol

19 juni 2013

Ik voorspel u dat het OM in deze zaak "nat" gaat. En dus de IGZ ook.

Top