Tech

UMC St Radboud bespaart met nieuwe medische pc

Het UMC St Radboud heeft een nieuwe medische computer ontwikkeld die geschikt is voor ruimten waar strenge hygiënevoorschriften gelden. Het ziekenhuis vervangt 550 bestaande pc’s door deze nieuwe en verwacht hiermee ruim 1 miljoen euro te besparen.

De nieuwe medische computer is zes keer goedkoper dan een gemiddelde medische pc, volgens het UMC St Radboud.Het gaat om een medische zero client; een computer zonder eigen besturingssysteem, ontwikkeld door LG.

Voordelen

Naast de kostenbesparing levert ook de inzet van dezelfde monitoren overal in het ziekenhuis veel voordelen op. “Gegevens worden overal op dezelfde manier gepresenteerd op grotere beeldschermen, van operatiekamer tot kantoor, van bed tot behandelkamer. Een ander praktisch voordeel is dat een zero client geen computerkast heeft die op of onder het bureau staat, hierdoor neemt de zero client minder ruimte in dan een standaard pc. Doordat de zero client nauwelijks beheer met zich meebrengt en minder stroom verbruikt, zijn ze veel goedkoper dan standaard pc’s”, meldt het ziekenhuis op de website.

De ontwikkeling van deze nieuwe computer is voortgekomen uit de voorbereiding op de komst van een nieuw Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Eind oktober neemt het gehele UMC St Radboud het EPD in gebruik.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top