ACTUEEL

‘Klachtenstroom CityKliniek is micro-epidemie’

Gynaecoloog Rock G. noemt de klachtenstroom over zijn prestaties een ‘micro-epidemie’. G. verklaart tegenover RTV West totaal geen grip op de situatie te hebben en op zoek te zijn naar een oplossing.

Kosten verhalen op kliniek

G. is volgens het BIG-register gynaecoloog, terwijl hij zich heeft voorgedaan als plastisch chirurg. Hij begrijpt niet waar alle klachten vandaan komen en wil met de ex-patiënten in gesprek gaan. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) adviseert de gedupeerden echter niet terug te gaan naar de Haagse CityKliniek. Eventuele kosten voor operaties moeten zij op de kliniek verhalen, aldus de NVPC en Zorgbelang Zuid-Holland.

Controle op plastisch chirurgen

De NVPC pleit voor strengere controle op plastisch chirurgen. Op RTV West stelt de vereniging dat de regelgeving niet voldoet voor privéklinieken.

Misstanden in kliniek

De CityKliniek in Den Haag heeft vrijdag op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg de deuren moeten sluiten vanwege het overtreden van regels. Implantaten waren bijvoorbeeld niet steriel, operatiekamers waren niet in orde en geneesmiddelen waren over de datum. G. mag inmiddels in de Wellnesskliniek in het Belgische Genk ook niet meer opereren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top