ACTUEEL

'Tijd voor stappen in e-health'

Een jaar na de invoering van Nationale Implementatie Agenda eHealth (NIA) zijn al flinke stappen gezet, maar de echte bewustwording bij artsen, patienten en zorgverzekeraars laat nog op zich wachten.

Toepassing

Lode Wigersma van de Artsenfederatie KNMG vertelde op het Skipr-congres e-health, innovatie en bedrijfsvoering dat veel artsen een jaar na de invoering van de NIA nog aanhikken tegen de toepassing. Ook bij zorgverzekeraars is e-health nog niet doorgedrongen tot het standaard inkooppproces, aldus Sytske de Vries, programmamanager e-health bij Zorgverzekeraars Nederland.

Mogelijkheden

Het afgelopen jaar is veel gebeurd, maar veel patienten en zorgverleners kennen de mogelijkheden nog niet. Ook staat de patiënt nog niet altijd centraal. Jacqueline Baardman van de NPCF benadrukte het belang van het gezondheidsdossier waarmee patienten de beschikking krijgen over hun eigen medische informatie. Dat helpt ze om zelf de regie in handen te nemen. De NPCF presenteert vandaag op het Digitale Zorg Event de visie van de NPCF op het persoonlijk gezondheidsdossier.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top