ACTUEEL

Integrale Vroeghulp benoemt voorzitter

De landelijke Taskforce Integrale Vroeghulp (IVH) heeft een nieuwe voorzitter. Afgelopen weekend werd Gerrit Jan Schep in die functie benoemd.

De landelijke Taskforce Integrale Vroeghulp zet zich in voor het zo vroeg mogelijk signaleren van kinderen met een ontwikkelingsachterstand door een chronische ziekte. Zo biedt de organisatie deze kinderen de mogelijkheid om eerder op de juiste wijze begeleid te worden.

Snelle herhenning 

Gerrit Jan Schep is directeur van kennis- en adviesorganisatie Stimulansz. “Als je je als ouder zorgen maakt over je kind wil je natuurlijk zo snel mogelijk antwoord op allerlei vragen,” zegt hij in reactie op zijn benoeming. “Dan helpt het enorm wanneer je met je kind snel bij de juiste deskundigen voor advies of hulp terecht kunt. De kracht van Integrale Vroeghulp is dat er met een team van deskundigen vanuit verschillende disciplines naar het kind wordt gekeken. Als we dit kunnen bereiken, dan is dat een prachtig resultaat.”

Financiering

IVH wordt de komende jaren gefinancierd door het Transitiebureau Jeugd, dat bestaat uit de ministeries van Volksgezondheid en Veiligheid & Justitie en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. IVH moet de regionale netwerken ondersteunen bij de transitie in de jeugdzorg.

Deelnemende partijen

IVH bestaat uit een aantal kernpartijen: BOSK (Vereniging van mensen met een lichamelijke handicap), MEE Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top