ACTUEEL

Best Practice Award 2009 voor Prinsenhof

De combinatie Ontmoetingscentrum Prinsenhof - Gemeente Rotterdam & Transitieprogramma in de Langdurige Zorg is verkozen tot beste initiatief in zorg, welzijn en wonen in 2009.

Effectief, overdraagbaar en relevant

Prinsenhof is gekozen uit zeventien genomineerde Best Practices. Alle genomineerden zijn (aantoonbaar) effectief, overdraagbaar naar andere organisaties en relevant voor zorg, welzijn en wonen. De jury vindt de aanpak van Prinsenhof voor de ontwikkeling van een maatschappelijke businesscase met behulp van een toolbox een uitstekend middel om aan te tonen dat er geïnvesteerd moet worden in de vergroting van participatie en betrokkenheid van ouderen en het voorkomen van eenzaamheid. Het is een breed samenwerkingsverband in een lokale omgeving. Deli XL en het Deventer Ziekenhuis eindigden als tweede met het ‘droomserviceconcept’. Vorig jaar won Zorgpalet Baarn- Soest en kennisinstituut Vilans met een domoticaproject.

Het Instituut voor organisatieontwikkeling in Zorg en Welzijn, Kmbv, reikt jaarlijks de Best Practice Award uit. De jury bestaat uit Hans Bruning, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Adriaan Wirtz van Actiz, Wouter Teer van GGZ Nederland en juryvoorzitter Gita Gallé van de NVZ vereniging van ziekenhuizen. De Award is uitgereikt tijdens het evenement ‘Best Practices 2009’.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top