ACTUEEL

Nieuw ‘Spijkenisse MC’ wordt short stay-ziekenhuis

Nieuw ‘Spijkenisse MC’ wordt short stay-ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis willen het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) beraadt zich op de overname.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse werd maandagochtend door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De curatoren tekenden daarbij wel aan dat de gesprekken over een mogelijke overname in een zeer vergevorderd stadium waren.

Continueren

In de loop van maandagmiddag werd duidelijk dat het dezelfde overnamekandidaten betrof die eerder zonder succes voor het Ruwaard op de bres sprongen. In een persbericht liet het Maasstad ziekenhuis weten samen met stadgenoot Ikazia en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland “de zorg in Voorne-Putten te continueren en te borgen”. De ziekenhuizen handelen blijkens het persbericht met goedkeuring van zorgverzekeraars CZ en VGZ.

Zorgprofiel

Met de overname krijgt het Ruwaard van Putten -per direct- een nieuwe naam en een nieuw zorgprofiel. Spijkenisse Medisch Centrum wordt “een maandag t/m vrijdag ziekenhuis (zogenaamd “short stay”) met een uitgebreide poliklinische functie en een kwalitatief hoogwaardig aanbod voor wat betreft planbare en doelmatige zorg met als uitgangspunten”. De spoedeisende hulp en intensive care worden in het persbericht niet genoemd, maar gezien het functieprofiel lijkt er voor beide afdelingen geen toekomst meer in Spijkenisse.

Vervolgtraject

Voor de huidige patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verandert er de komende weken niets. Alle geplande afspraken met de patiënten gaan zonder tegenbericht gewoon door. De verandering richting het nieuwe zorgprofiel wordt in fases uitgevoerd. De drie ziekenhuizen werken de komende tijd dit vervolgtraject verder uit. Naar verwachting is dit in één à anderhalve maand afgerond.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Schulte

24 juni 2013

Zoals ik eerder beschreef was deze uitkomst te verwachten. Een flinke reductie van het aanbod was de wens van de zorgverzekeraars en dat zal gepaard gaan met de nodige ontslagen. Een groot deel van de facilitaire dienstverlening en ik schat tot 50% van de verpleegkundigen/artsen zal een nieuw heenkomen moeten zoeken. Ook zullen de financiers van het Ruwaard mogelijk flink pijn leiden. Deze "oplossing" is voor Anton Westerlaken intern goed te verkopen. Toch hadden velen in het Ruwaard meer verwacht van de man die zo gemakkelijk vertrouwen oproept.

Klein

27 juni 2013

Schulte blijft verbazen. Eerst wordt Westerlaken opgeroepen een goed bestuurder te zijn(Go Westerlaken go)
Nu komt het resultaat eruit zoals hij wilde(steun in de verschillende ziekenhuizen) maar werd er meer verwacht...
Waar dan? Het profiel van het nieuwe medisch centrum ligt volledig in de lijn van het advies van de staf van het oude Ruwaard(afgegeven op 26/2)
Dat er minder mensen op de locatie Spijkenisse zullen werken(op termijn) is al sind maart het inhoudelijke voorstel.
Dat vond vriend en vijand logisch. Nu is het er en dan.....

Top