ACTUEEL

Stichting STBN vernieuwt raad van toezicht

Stichting STBN heeft drie nieuwe leden benoemd in haar raad van toezicht. Dit zijn Maurice Wouters, Janine Lazeten en Manuela Spaninks.

Zij volgen Marlies Rijnders (onderzoeker TNO), Ida van Belle (Managing Director CPCT) en Linda Rentes (verloskundige) op. Rijnders was vorig jaar al afgetreden. Rentes is onlangs benoemd tot voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Van Belle wil zelf graag aftreden omdat zij niet uit de zorgsector komt.

Toezichthouders

Wouters is gynaecoloog-perinatoloog aan het VU medisch centrum te Amsterdam, lid van de Commissie Kwaliteit (CPZ) en de Koepel Kwaliteit (NVOG). Lazet is verloskundige in Utrecht, bestuurslid EVC Midden Nederland (verloskundige coöperatie) en mede-oprichter Geboortehuis Utrecht. Spaninks is deskundige/adviseur ondernemerschap in de zorg en interim bestuurder.

STBN

STBN is een project- en adviesorganisatie in de geboortezorg, gespecialiseerd in het begeleiden van samenwerkingsinitiatieven en projecten integrale geboortezorg, en het opzetten van innovatieve zorgvormen. STBN-voorzitter Marij Bontemps-Hommen: “We hebben gericht gekozen voor het versterken van onze raad van toezicht met personen die de volle breedte van de geboortezorg kennen - een sector waarin STBN in veel regio’s projecten begeleidt gericht op samenwerking en integrale geboortezorg.  Daarnaast een toezichthouder met ervaring als zorgondernemer .”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top