ACTUEEL

'Dermatologen Catharina handelden zonder toestemming'

De ontslagen dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben van de raad van bestuur nooit toestemming gekregen om in het ziekenhuis een praktijk voor cosmetische dermatologie te beginnen. Dat zei bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het ziekenhuis dinsdag onder ede bij de rechtbank in Breda.

Zijn verklaring staat echter lijnrecht tegenover die van twee dermatologen van de maatschap die op dezelfde dag getuigden dat Batenburg hun in september 2011 mondeling toestemming gaf om te beginnen met de niet-verzekerde activiteiten.

Verklaring Batenburg

Batenburg verklaarde dat hij pas in mei van het jaar daarna op de hoogte kwam van cosmetische activiteiten van de maatschap dermatologie, die binnen de muren van het ziekenhuis plaatsvonden. Dat gebeurde toen verzekeraar CZ hem een rekening stuurde van een patiënt die door de dermatologen was behandeld, zei de bestuursvoorzitter.

Batenburg zegde de toelatingsovereenkomst met de maatschap vorig jaar op. De huidartsen stellen Batenburg aansprakelijk en eisen een schadevergoeding van vele tonnen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

nol

26 juni 2013

yeah right, formeel zal er zeker geen overeenkomst of email o.i.d. liggen, zo sluw zijn dit soort bestuurders wel.
De naïeve goedgelovige dokters hebben het zeker wel met hem besproken, anders eet ik mijn schoen op

DGo

4 juli 2013

Ik zou maar vast beginnen met die schoen :)

Top