ACTUEEL

Radboud bevordert digitale informatieuitwisseling

Onder de naam ‘Hereismydata’ heeft het Radboud REshape & Innovation Center een nieuwe digitale tool ontwikkeld die de uitwisseling van patiënteninformatie in de zorg moet stimuleren.

Volgens initiatiefnemer Lucien Engelen, Zorg 2.0 ambassadeur van het UMC St. Radboud in Nijmegen, groeit het belang van uitwisselbaarheid nu zorgconsumenten steeds meer aan zelfmeting kunnen doen. Engelen betitelt Hereismydata als een combinatie van een persoonlijk gezondheidsdossier, een patiëntencommunity en een connectivity tool.

Samenwerking

Voor wat betreft dit laatste werkt Reshape samen met een partner in Silicon Valley, die binnenkort gepresenteerd wordt. Ook wordt de mogelijkheid van aansluiting op Microsoft HealthVault onderzocht. Van Nederlandse zijde is e-healthbedrijf Focus Cura bij het initiatief betrokken.

Gebruiker bepaalt

Hereismydata is een niet-commerciële dienst, waarbij de individuele gebruiker bepaalt met wie hij of zij gezondheidsinformatie deelt. “Hereismydata geeft mensen, dan wel patiënten, de mogelijkheid om veel van hun persoonlijke gezondheidsgegevens te combineren op één plaats, waarbij deze indien nodig voor de gezondheidszorg gebruikt kan worden in hun Persoonlijk Gezondheids Dossier (PGD)”, aldus Engelen. “Het verschil met veel platforms en systemen is dat in Hereismydata de gebruikers beslissen wie een abonnement op hun gegevens wordt verleend. Ook zullen zij zelf een abonnement nemen bijvoorbeeld hun eigen data in ziekenhuizen metingen zoals bloed, klinische notities. Vervolgens kunnen zij deze weer delen met andere professionals in de gezondheidszorg.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top