ACTUEEL

Nieuwe naam Ruwaard nog discussiepunt

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis krijgt zeker een nieuwe naam, maar het is nog niet zeker of dat het eerder gecommuniceerde Spijkenisse Medisch Centrum wordt.

"De komende weken moet alles vorm krijgen, ook onder welke naam het ziekenhuis verder gaat", aldus een woordvoerster van het Maasstad Ziekenhuis, een van de drie ziekenhuizen die het failliete Ruwaard heeft overgenomen.

Maandag werd het ziekenhuis in Spijkenisse door de rechtbank failliet verklaard, een paar uur later kwam het nieuw naar buiten dat drie ziekenhuizen uit de regio het over willen nemen, te weten het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet de overname overigens nog formeel goedkeuren, dat zal waarschijnlijk de komende weken gebeuren.

Eerdere overnamepoging

De drie ziekenhuizen zijn eerder in de slag geweest om gezamenlijk het Ruwaard over te nemen, maar dat ging toen niet door omdat ze er niet uitkwamen met de zorgverzekeraars, de banken en het waarborgfonds. Doorgaans is het zo dat een instelling na een faillissement een stuk voordeliger is over te nemen, omdat de schulden achterblijven in de failliete stichting en die dus niet meegaan naar de nieuwe eigenaar.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 juni 2013

Fijn dat ze zich zo bezighouden met een nieuwe naam! Zou het niet beter zijn als men zich bezighield met al die ontslagen medewerkers die al zo lang bezig zijn de boel draaiende te houden en het slachtoffer zijn van dit faillisement? Zij moeten nog maar afwachten of hun baan blijft bestaan, of zij worden aangenomen en tegen wat voor arbeidsvoorwaarden (vast slechter dan voorheen).
Deze overname is voor de overnemers miscchien een leuke uitdaging, maar denk ook eens aan al die mensen die in de onzekerheid zitten voor je gaat nadenken over een nieuwe naam!

Hoek

27 juni 2013

Voorstel voor nieuwe naam. "The Money Pit"

Hoek

27 juni 2013

Voorstel voor nieuwe naam. "The Money Pit"

Top