ACTUEEL

KNMP-bestuur wil Marleen Barth als vicevoorzitter

KNMP-bestuur wil Marleen Barth als vicevoorzitter

Het hoofdbestuur van de beroepsvereniging van apothekers KNMP draagt PvdA-politica Marleen Barth voor als vicevoorzitter. De KNMP-achterban spreekt zich in december tijdens de algemene ledenvergadering over de voordracht uit.

Barth is fractieleider van de PvdA in de Eerste Kamer en tot 1 september voorzitter van GGZ Nederland. Als ze haar werk bij GGZ Nederland op 1 september beëindigt, gaat ze twee dagen per week werken voor de KNMP. Deze periode is bedoeld als inwerkperiode en geeft de KNMP de gelegenheid de statuten aan te passen, zo meldt het Pharmaceutisch Weekblad. Deze schrijven voor dat alleen apothekers in het bestuur zitting mogen nemen.

Ervaren bestuurder

KNMP-voorzitter Rik van der Meer maakt duidelijk dat de KNMP de statuten graag aanpast voor  “zo’n ervaren bestuurder in de zorg”. “Met deze naam van formaat willen we iedereen duidelijk maken dat het ons ernst is om de transitie waarin we zitten succesvol door te zetten”, aldus Van der Meer. “Ze heeft niet alleen kennis van de zorgsector, maar ook veel ervaring in vorige functies. Ze staat met beide benen in de politiek en samenleving. En ze is in staat  om ons als vereniging en apothekers een spiegel voor te houden.”

Stabiliteit

Als vicevoorzitter van de KNMP gaat Barth de contacten onderhouden met zorgverzekeraars, het ministerie van VWS, patiëntenorganisaties en de eerste- en tweedelijnsorganisaties. In een reactie op haar voordracht zegt ze dat ambities van de KNMP bij haar passen, zoals betere zorg door meer accent op een goed gebruik van de medicatie, vernieuwing en nauwere samenwerking met andere partijen in de zorg, zoals huisartsen en wijkverpleegkundigen. Als belangrijkste doel van haar eerste zittingsperiode van drie jaar ziet de beoogde vice-voorzitter “het brengen van meer stabiliteit bij apothekers”.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 juni 2013

Ik wil ook Marleen Barth. Wat een supervrouw is dat. Een van de snelst stijgende sterren waarbij vergeleken coalitie genoot en minister , mw Schippers wel heel snel verbleekt. Wat een verschil in intelligentie die twee dames! Mijn leven lang VVD gestemd maar nu toch echt PvdA-er geworden. Nooit had Nederland zoveel hoogbegaafden in 1 partij als thans bij de PvdA. Zo is Diederik Samsom jaar na jaar het slimste jongetje van de klas. Hij scoort met een IQ van 156. Ter vergelijking, Hans Wiegel haalde ooit 87 en Mw. Schjippers heeft nooit aan Mark Rutte willen vertellen wat haar IQ is.

Den Engelsman

1 juli 2013

Ik dacht dat Mw. Barth GGZ Nederland verliet vanwege haar dubbele pet met die in de eerste kamer. Gaat ze nu hetzelfde doen bij de farmaceuten? Reken maar dat de KNMP haar invloed zal proberen uit te oefenen via de PvdA de komende jaren, waarin er bezuinigd gaat worden bij de apothekers. De dubbele pet wordt alleen maar groter. Niet zo slim toch van Mw. Barth?

Top