ACTUEEL

‘Artsen en onderzoekers werken te weinig samen’

Artsen en onderzoekers werken voor wat betreft de omgang met onderzoeksdata nog te weinig samen. Daardoor zijn zorggegevens niet zonder meer te gebruiken voor onderzoeksdoeleinden. Dat constateert Melchior Pot, student Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam, in zijn thesis ‘Data collection: low effort, high quality’.

Op dit moment lopen eisen en werkwijzen van artsen en onderzoekers nog sterk uiteen. Onderzoekers willen vooral data die statistische analyses ondersteunen. Daarnaast zijn zij gefocust op standaardisatie van data en processen en op informatiebeveiliging. Artsen wensen voornamelijk praktische, meer gepersonaliseerde rapportages.

Liaisons

Volgens Pot hebben alle partijen baat bij het concept van ‘one patient, one file’. Dit maakt onderzoek en klinische processen efficiënter. Daarnaast is het nodig de overstijgende domeinkennis in beide groepen te versterken en zijn er liaisons tussen de twee groepen nodig. Dit resulteert in eenduidige communicatie met consistent jargon.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top