ACTUEEL

ICT en technologie in de zorg op Skipr WebTV

Zorgaanbieders en leveranciers geven u inzicht in hun vernieuwende ICT- en technologische oplossingen in de zorg in het tv-programma Moderne Zorg. Aflevering één van het tweede seizoen kunt u nu online bekijken. De eerste aflevering is in zijn geheel beschikbaar of u kunt de losse items bekijken.

Domotica in woonzorgcentrum

Deskundige installateurs zijn vroegtijdig betrokken bij het ontwerp en de bouw van woonzorgcentrum ‘t Weegje in ’s Gravendeel. Dat komt de kwaliteit van de domotica ten goede. Gebruik van Voice over IP (Voip) maakt bovendien domotica-toepassingen in woonhuizen in de rest van het dorp mogelijk.

Items over domotica

Ook in het eerste seizoen heeft Moderne Zorg aandacht besteedt aan domotica. Bekijk de video over domotica in de Vermeertoren in Delft. In dit moderne gebouw kunnen dankzij de aanwezigheid van diverse domoticatoepassingen zowel mensen met als zonder zorgvraag wonen. Op de onderste etages van de Vermeertoren zijn tal van maatschappelijke organisaties gehuisvest, zowel voor de bewoners, als voor de rest van de wijk.

In het item over domotica en opleiding komen enkele toepassingen in beeld en bekijken we opleidingen die de installatiebranche verzorgt om installateurs en zorgverleners meer bekend te maken met de mogelijkheden en toepassingen in de praktijk.

DementieWijzer voor mantelzorgers

De tweede reportage van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat over de DementieWijzer die VU medisch centrum ontwikkelt. Mantelzorgers kunnen met behulp van deze internetapplicatie makkelijker de weg vinden in het zorgaanbod.

Bekijk ook de video over regionale steunpunten voor mantelzorgers die veel kunnen betekenen voor werkende mantelzorgers.

Zorgjournaal

Moderne Zorg bevat bovendien een kort journaal over innovaties in de zorg. Met in de eerste aflevering ICT-investeringen in de zorg, lichaamsbeweging voor ouderen, de nurse practitioner en een knuffelrobot voor kinderen en dementerenden.

Seizoen 1 van Moderne Zorg ook online

De eerste reeks van Moderne Zorg trok in het najaar van 2008 gemiddeld honderdduizend kijkers per uitzending. Het gehele eerste seizoen is te bekijken op Skipr WebTV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top