ACTUEEL

Kankerzorg Zuidwest Nederland volgt netwerkaanpak

De vier ziekenhuizen in West-Brabant en Zeeland gaan samen met het Zeeuws Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) nauwer samenwerken op het gebied van de oncologische zorg. De betrokken partijen kiezen hierbij voor het voorbeeld van het oncologische zorgnetwerk Esperanz in Noord-Holland.

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, het Franciscus Ziekenhuis, het Lievensberg ziekenhuis, ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen, het ZRTI en Esperanz hebbnen hiertoe een intentieovereenkomst getekend.  De organisaties gaan samen onderzoeken of de in Noord-Holland succesvolle formule voor oncologische samenwerking tussen ziekenhuizen ook voor Zeeland en West Brabant van toegevoegde waarde kan zijn.

Fusievoornemen

In het onderzoek wordt rekening gehouden met het fusievoornemen van het Franciscus en Lievensberg ziekenhuis. Dit fusieplan voorziet in een concentratie van de oncologische zorg in Roosendaal. Op uiterlijk 1 november wordt besloten of de Noord-Hollandse Esperanz formule kan worden toegepast in de regio Zeeland/West-Brabant.

Eisen

Binnen Esperanz werken in Noord-Holland het Westfriesgasthuis in Hoorn, het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Zaans Medisch Centrum in Zaandam samen. Door de krachten te bundelen kunnen relatief kleine ziekenhuizen beter voldoen aan de nieuwe kwaliteits- en volume-eisen op het gebied van de oncologie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Van de Kreeke

2 juli 2013

Goed initiatief om deze vorm van samenwerking te onderzoeken.Wij hopen dat de Esparanz formule ook van meerwaarde is voor de cliënten in Zeeland en West-Brabant.Klaverblad Zeeland gaat er vanuit dat ook zij betrokken worden bij de verkennende gesprekken.Zorgverzekeraar CZ heeft dat in ieder geval al wel gedaan.

Top