ACTUEEL

‘AMC is sterkste ziekenhuismerk’

Het AMC in Amsterdam is het ziekenhuis met de sterkste reputatie. Dat concludeert adviesbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy op basis van onderzoek onder 4500 Nederlanders.

Met de eerste plek in het onderzoek lost het AMC het UMC Utrecht af als sterkste ziekenhuismerk. Het UMC Utrecht was jarenlang de onbetwiste nummer één, maar is dit jaar gedaald naar een vierde plek. De top drie wordt gecompleteerd door het Erasmus MC in Rotterdam en het UMC St Radboud in Nijmegen.

Koninklijk

Het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag heeft onder de algemene ziekenhuizen de beste naam. Het huisziekenhuis van de Oranjes is terug te vinden op een zesde plek in de merkenranglijst. In de top tien zijn in totaal zeven academische ziekenhuizen terug te vinden. Door hun grote verzorgingsgebied genieten academische ziekenhuizen vaak nationale bekendheid. Ook hebben klanten een hoge verwachting van de kwaliteit en deskundigheid bij academische centra.

Gelijk

Ondanks de groeiende concentratie van complexe zorg is het consumenten vaak niet duidelijk waar ziekenhuizen goed in zijn. “Voor de consument zijn vrijwel alle ziekenhuizen gelijk”, constateert merkadviseur Hendrik Beerda. “Uitzonderingen hierop zijn de academische centra en gespecialiseerde ziekenhuizen zoals het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, waar ze gespecialiseerd zijn in oncologie, en de Sint Maartenskliniek, gespecialiseerd in lichaamshouding en beweging. Dankzij hun specialisatie hebben deze ziekenhuizen op nationaal niveau een sterke reputatie. De gespecialiseerde ziekenhuizen scoren zelfs nog hoger dan academische centra op kwaliteit en deskundigheid.”

Topklinisch

Dit neemt niet weg dat de 28 topklinische ziekenhuizen beter scoren dan de algemene ziekenhuizen, die alleen basiszorg bieden. Het OLVG in Amsterdam en het St. Antonius in Nieuwegein en Utrecht zijn de topklinische ziekenhuizen met de sterkste nationale reputatie.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 juli 2013

Wederom geen enkele samenhang met kwaliteit. Het Erasmus MC bungelt onderaan menig lijstje en het Radboud wordt geteisterd door interne strijd tussen de koninkrijkjes, en dat moet leiden tot veiligheidsproblemen.

van Heemstra ZorgSteedsBeter

3 juli 2013

Wat jammer dat wij in de zorg geven om sterke merken....., terwijl wij zo graag onderscheidende zorg willen gaan herkennen.

Anoniem

4 juli 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 04-07-2013 09:51.

Top