ACTUEEL

Noorden voorbeeldregio gezond ouder worden

Noord-Nederland is in Brussel uitgeroepen tot 'voorbeeldregio' op het gebied van Active & Healthy Ageing. Het Noorden krijgt de erkenning van de Europese Commissie omdat de regio zich specialiseert in onderzoeks- en bedrijfsactiviteiten rond het thema 'actief en gezond ouder worden'.

Healthy Ageing is een verzamelnaam voor alle onderzoeksactiviteiten en bedrijvigheid die bijdragen aan gezond ouder worden. In het Noorden wordt rond dit thema veel onderzoek gedaan door onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Hanzehogeschool. Rond Healthy Ageing is ook veel bedrijvigheid ontstaan.

Healthy Ageing Netwerk

Om die bedrijvigheid verder te stimuleren, werd 3 jaar geleden het Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland opgericht, waarin inmiddels 170 bedrijven en instellingen op dit gebied samenwerken. Volgens directeur Ko Henneman zorgt de Europese erkenning ervoor dat bedrijven die zich met Healthy Ageing bezighouden, makkelijker naar het Noorden zullen komen. Ook is er meer kans op Europese subsidies.

Volgens Henneman is het Noorden nu de vierde regio in Nederland met een onderscheidend specialisme. "Tot dusver was er al de Brainport rond Eindhoven, de Mainport bij Schiphol en de Greenport in de land- en tuinbouwgebieden. Daar is nu het Noorden bij gekomen als Healthy Ageing-regio", zegt hij. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top