ACTUEEL

VECOZO neemt DBC Services over

VECOZO, internetportaal voor communicatie in de zorg tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en zorgkantoren, heeft per 1 juli het zorginkoopplatform DBC Services overgenomen.

DBC Services wordt eerst een dochteronderneming van VECOZO. De intentie is om de activiteiten van DBC Services met VECOZO te integreren. Volgens de planning gebeurt dit in 2014.

Eén landelijk zorginkoopplatform

De directies van beide organisaties wilden één landelijk zorginkoopplatform realiseren om de administratieve lasten in de (zorg)keten te verlagen. DBC Services heeft een zorginkoopplatform waar bijna alle zorgverzekeraars en zorgaanbieders in de AWBZ en GGZ zijn aangesloten, evenals ziekenhuizen en ZBC’s. Via het platform onderhandelen zij over de zorginkoop en sluiten zij de bijbehorende contracten af.

VECOZO en DBC Services delen de één-loketgedachte voor zorgaanbieders en de visie om één landelijk zorginkoopplatform te realiseren. De overname is een goede stap in die richting doordat de krachten worden gebundeld”, zegt Han Tanis, directeur VECOZO. Voor DBC Services betekent de integratie met VECOZO de mogelijkheid om de dienstverlening aan klanten verder uit te breiden en verbeteren. “Alle zorgverzekeraars zullen versneld gebruik gaan maken van de oplossingen van DBC Services waardoor het onderhandelen en contracteren voor zorgaanbieders eenvoudiger wordt”, zegt Hans Kuhry, directeur DBC Services.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top