ACTUEEL

Schippers vindt niet inenten onverantwoord

Ouders die hun kinderen niet laten inenten tegen de mazelen, zouden daar nog eens goed over moeten nadenken, meent minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Schippers gaf dinsdag aan dat zij dit persoonlijk onverantwoord vindt.

“Maar we leven in een vrij land en ouders kunnen dit doen bij de gratie van andere ouders die wel laten inenten'', aldus Schippers. De bewindsvrouw hoopt dat er in de zogeheten 'biblebelt' tussen de Veluwe en Zeeland en ook in de grachtengordel met aanhangers van antroposofie nog eens goed wordt nagedacht over de vraag om wel of niet in te enten. “Niet laten inenten is zeker onverstandig”, stelt Schippers. “Mazelen is geen onschuldige ziekte.'' (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Frank Conijn

2 juli 2013

Ik begrijp hier helemaal niets van. Kan iemand mij uitleggen waarom die mensen zich van hun geloof niet mogen laten inenten maar zich wel in het ziekenhuis mogen laten behandelen als ze ziek geworden zijn? Wat is het verschil tussen preventief en curatief handelen? Als men vindt dat de Voorzienigheid met een bepaalde reden een ziekte toebedeelt, dan moet men toch ook de gevolgen daarvan dragen?

En wat vinden de lezers van deze pagina van de stelling dat als men zich niet laat inenten men een verhoogde ziektekostenpremie dient te betalen?

Dijkstra

3 juli 2013

De discussie wordt dan wel een beetje versimpeld. Maar misschien is dat de bedoeling wel. De vraag is namelijk of voor iedereen geldt dat wat 'de meerderheid' verstandig vindt om te doen, wordt verheven tot 'regel voor iedereen'. Als je je dan niet aan de regel voor iedereen houdt, dan moet je meer premie betalen, of - waarom eigenlijk niet - mag je je niet verzekeren bij de zorgverzekeraar van de meerderheid. Ik zie principieel namelijk niet zo veel verschil tussen niet-inenten en allerlei varianten van ongezonde leefstijlen. Zo lang die discussie niet echt zinvol gevoerd kan worden (door het ontbreken van 'rechtvaardige handhaving' op basis van het profijtbeginsel, zie alle nuanceringen in debat over zorgkosten, leefstijlen, levensverwachting, pensioenen, etc), lijkt me deze stelling op basis van dit nieuwsitem minder zinvol.

de Vries

4 juli 2013

@ Frank Conijn, kinderen niet laten inenten heeft niets met de bijbel te maken of met geloofsfanatici.
Er zijn ook doktoren die vertellen hoe schadelijk vaccinatie is, zelfs vele jaren nadat men is ingeent kan men nog de schadelijke gevolgen daarvan ondervinden. Wiegedood wordt bijvoorbeeld ook toegeschreven aan vaccinatie.

Vaccination the hidden truth:
https://www.youtube.com/watch?v=cqsT5EoIk8U

Het is niet te hopen dat jij ooit enige zeggenschap krijgt over hoe slimme mensen weten wat vaccinatie kan doen.

Lees eens een bijsluiter over een geneesmiddel zou ik zeggen. Juist voor vaccinaties geldt dat het middel vaak erger is dan de kwaal, zeker op lange termijn.

Het is gruwelijk dat er steeds meer beslissers in de gezondheidszorg rondlopen die niet gehinderd door enige kennis van medicijnen maar wat roepen en zelfs hun medemens willen verplichten zich aan hun onkunde te onderwerpen.

Ook ik heb geweigerd - net zoals mijn ouders - mijn kinderen met gif (vaccinaties bevatten o.a. het zeer giftige kwik) te laten inspuiten. Iedereen heeft gewoon de kinderziektes gekregen: mazelen, de bof, enz. Geen enkel probleem. Mijn kleindochtertje is wèl ingeënt en die kreeg een paar weken geleden tòch mazelen. Dus dat inenten zegt helemaal niets.
Verder vraag ik mij af waar in de huidige tijd al die "etiketjes" vandaan komen: ADHD, autisme, allergieën, bij elke letter van het alfabet is wel een "etiketje" te plakken. In ieder geval kun je niet zeggen dat ondanks alle inentingen de bevolking er gezonder op is geworden.

Een paar jaar geleden de hetze van Klink betreffende de "O zo vréselijk gevaarlijke vogelgriep". Ik heb meteen mijn vaccinatie-oproep in de prullebak gegooid en velen met mij. Vandaar dat Klink met een overschot van een miljoen vaccinaties bleef zitten. De looser. Allemaal opgeklopt ten gunste van de farmaceutische bedrijven want voor die was het "kassa". Als je in dit land gewoon een beetje gezond leeft bouw je voldoende weerstand op en zijn vaccinaties erger dan de kwaal, zeker op langere termijn.

Jantien G.

4 juli 2013

Geachte de Vries, ben het helemaal met u eens maar het is met vaccinaties nog erger dan velen al dachten maar gewoon niet weten zoals de eerste reaguurder wiens boodschap doorspekt is met haat tegen het gelovige volksdeel blijkbaar.

Luister maar eens wat Bill Gates hier zegt tijdens een speech, hoe de wereldbevolking met 10-15 procent gereduceerd kan worden door gebruik te maken van vaccinatie:

https://www.youtube.com/watch?v=T9vZLlJhI7o

Lees ook de commentaren eronder, Bill Gates rijkste man van de wereld heeft 50 procent aandelen in Monsanto.

Men weet niets meer van de wereld waarin men leeft, zeker niet de slaafse volgelingen van onze overheid onder aanvoering van dat mens van Schippers en haar privatiseringen woede. Tijd voor verandering in september als de heer Wilders het wakkere volk instelling brengt tegen onder andere de farma industrie uit de VS.

Top