ACTUEEL

GGzE en Mondriaan winnen CZ Zorgprijs 2013

De door GGzE en Mondriaan gezamenlijk ontwikkelde applicatie ‘M’n Mattie’ heeft de CZ Zorgprijs 2013 gewonnen. Hieraan is een bedrag van 25.000 euro gekoppeld.

‘M’n Mattie’ is een webbased applicatie voor jongeren met psychiatrische problemen van Mondriaan Kinderen en Jeugdigen en GGzE. De app begeleidt hen als een buddy en informeert met beeld- en filmmateriaal over iedere stap in de behandeling. Hiermee willen de ontwikkelaars jongeren beter voorbereiden op de behandeling. Daarnaast is een online hulpplan in de maak, waar jongeren in moeilijke situaties op terug kunnen vallen en dat altijd oproepbaar is.

 

‘M’n Mattie’ wordt ontwikkeld in het E-lab van GGzE samen met de ICT-opleiding van Fontys Hogeschool Eindhoven en de opleiding Communicatie & Multimediadesign van Hogeschool Zuyd te Maastricht. Cliënten van Mondriaan Kinderen en Jeugdigen en GGzE, hulpverleners en ouders/verzorgers worden nauw betrokken in de ontwikkeling. Het gebruik van de app op een smartphone of tablet sluit beter aan bij de belevingswereld van de jeugdigen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

zwanikken-leenders

4 juli 2013

Van Harte proficiat Goed erg goed voor de Kinder en Jeugd
PSYCHIATRIE

Alette

4 juli 2013

Mooi met de tijd mee !

Top