ACTUEEL

ING bezorgd over toekomst Slotervaart

ING bezorgd over toekomst Slotervaart

ING maakt zich grote zorgen over de toekomst van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdag op basis van vertrouwelijke stukken die de krant in bezit heeft.

ING, de huisbank van het ziekenhuis, zou onaangenaam verrast zijn geweest toen de commissarissen in februari Aysel Erbudak, de toenmalige bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, schorsten. ING draaide daarop direct de kredietkraan naar het ziekenhuis dicht, meldt het FD.

Productie

Daarnaast vreest de ING een aanzienlijk verlies omdat het de productie binnen het Slotervaart ziet teruglopen. Veel ziekenhuizen in Amsterdam kampen met overcapaciteit. Het Slotervaart heeft door de onzekerheden opnieuw de productie zien terugvallen. Het Slotervaart is volgens het FD ondergebracht op de afdeling bijzonder beheer en betaalt extra rente over de lopende kredieten van bijna dertig miljoen euro.

Ondernemingskamer

Deze kwestie heeft grote gevolgen gehad, zo bleek donderdag tijdens de rechtszaak bij de Ondernemingskamer in Amsterdam. Erbudak had de zaak aangespannen om de uitgifte van uitgifte van nieuwe aandelen in het Slotervaartziekenhuis nietig wilde laten verklaren. Tijdens de zitting verklaarden de erfgenamen van Erbudaks overleden zakenpartner Jan Schram dat de emissie was gedaan vanwege de acute financiële nood waarin het ziekenhuis verkeerde.

Doordat de onderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea waren stukgelopen zou het Slotervaartziekenhuis geen aanneemsomcontract krijgen. Huisbankier ING had de leningen van 51 miljoen euro en 11 miljoen euro bevroren en het ziekenhuis onder bijzonder beheer gesteld, meldt Zorgvisie. Hierdoor dreigden de salarissen in februari niet uitgekeerd te kunnen worden. Daarnaast dreigde Delta Onroerend Goed zijn lening van 26 miljoen euro op te eisen. Bovendien stond de gemeente Amsterdam op het punt over te gaan op executieverkoop van onroerend goed. Het ziekenhuis een lening van 4,5 miljoen bij de gemeente Amsterdam met een rente van 1,5 miljoen euro. Door de aandelenemissie verbeterde de balans, waardoor dreigende problemen werden bezworen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 juli 2013

Niet alleen het Slotervaart gaat vallen door mismanagement.
In het OLVG gaat het ook steeds minder en is de leegloop op gang gekomen. Iedereen voelt dat de bui er aan zit te komen van de grote massa ontslagen in de randstad. Het geld is op (gemaakt). Ook onder de kleine klinieken zal de kaalslag al deze zomer beginnen. De pensioenfondsen hebben 1 biljoen maar ze zien liver de markt instorten dan ons te hulp te komen. En dat terwijl ze steeds vaker pensioenen niet hoeven uit te keren vanwege onverwacht vroegtijdig overlijden. Wie vraagt zich onderhand niet af net als bij de staatsloterij, waar niet verkochte loten toch mee bepalned zijn, welke misdadiger dit allemaal heeft verzonnen en ons door de strot gedouwd?
De staat der Nederlanden moet nu keihard ingrijpen, desnoods met levenslang voor frauderende artsen en hogere inkomensgroepen. En al die managementlagen die het allemaal hebben geregeld moeten nu echt akuut de zorg uit geschopt worden met al hun overbodige IT materialen. Ze hebben niks wezenlijks bijgedragen.
Het enige wat nodig is is een directeur en een hoofdzuster en artsen die eindelijk eens goede diagnoses stellen en daarnaar behandelen. De rest is overhead, Schippers gaan nou eindelijk eens regeren mens.

Flores

4 juli 2013

Erbudak heeft de boel vakkundig om zeep geholpen,Judas Dees is medeverantwoordelijk.

Anoniem

13 juli 2013

Judas Dees en Judas Brandjes versie 2.0 krijgt zijn vet nog wel. De gore klootviool. Het hele ziekenhuis wacht tot we hem door de lift kunnen laten kraken.
Overigens kan ING zich beter zorgen maken over een toekomst zonder Slotervaart. Want zo geweldig is dat imago van deze staatsbank ook niet meer afgezien van het Slotervaart.
Het volk wil twee Judassen zien hangen, het liefst op de Dam. Misschien moeten we overgaan om hun privé adressen in de media te zetten. Dat zal ze leren. Onze Aysel, kom terug meid we missen een echte vrouw met ballen. We gaan de Turkse gemeenschap mobiliseren daar zijn de Judassen doodsbang voor. Grijze wolven die jullie hersenen uitslurpen vogelverschrikkers.

Top