ACTUEEL

'China onderzoekt prijsafspraken farmacie'

De Chinese overheid breidt het onderzoek naar prijsafspraken nu ook uit naar buitenlandse farmaceutische bedrijven. Dat schrijft de zakenkrant Financial Times donderdag. Een van de bedrijven die zou worden onderzocht is GlaxoSmithKline, een van de grootste farmaceuten ter wereld.

Melkpoeder

Eerder deze week werd al bekend dat de Chinese autoriteiten kijken naar mogelijke prijsafspraken tussen producenten van melkpoeder. Daarbij zou ook het Nederlandse FrieslandCampina zijn betrokken.

GlaxoSmithKline liet donderdag weten alleen uit de Chinese media van het onderzoek te hebben vernomen. Het Britse bedrijf benadrukte dat er meer dan 60 bedrijven onder de loep worden genomen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonymous

4 juli 2013

Het wordt tijd dat China de rol van controleur overneemt van de EU en de VS, beide fascistische kampen zijn gezonken tot het laagste van het laagste allooi op gebied van integriteit. Je kan geen media opslaan of je verzuipt in de mededelingen van frauderende directies en woekerwinsten makende aandeelhouders. Echt het miljeu waar de gemiddelde SKIPR lezer ook pleegt rond te hangen . Of ze heten Diederik Stapel of Jansen Steur het is 1 pot nat en jonge aankomende specialisten hebben geen job door de verzuurde ouwe bokken. We zetten het jullie betaald ouwe lullen en reken maar dat wij wel manieren weten om jullie pensioen voor ons te reserveren.

Top