ACTUEEL

Samenwerking borgt intensieve zorg Meppel

Zorgcombinatie Noorderboog en de Zwolse Isala Klinieken gaan samenwerken op het gebied van medische intensieve zorg. Dit waarborgt de continuïteit en kwaliteit van de zorg op de Intensive Care in het Diaconessenhuis in Meppel. Beide partijen hebben woensdag de samenwerkingsovereenkomst getekend.

De maatschap Anesthesiologie & Intensive Care Zwolle gaat met een team van intensivisten in een roulerend schema op de Intensive Care van het Diaconessenhuis meedraaien. Deze maatschap heeft een coördinerende rol in de regio.

Patiënten die hoog gespecialiseerde zorg nodig hebben, worden in Isala in Zwolle behandeld. Zodra de zorgvraag het toestaat, kan de patiënt terug naar het Diaconessenhuis. Op deze manier blijven de bedden op de hoog gespecialiseerde Intensive Care in Isala beschikbaar voor de patiënten die dat echt nodig hebben.

Zorgcombinatie Noorderboog omvat het Diaconessenhuis, vier verpleeghuislocaties en drie verzorgingshuislocaties in de regio’s Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top