ACTUEEL

Eindhoven krijgt één expertisecentrum hartrevalidatie

Eindhoven krijgt één expertisecentrum hartrevalidatie

Cardiologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en Máxima Medisch Centrum (MMC) concentreren de afdelingen hartrevalidatie in één expertise-centrum. Door de bundeling van expertise ontstaat een van grootste hartrevalidatiecentra van Nederland.

De gezamenlijke organisatie wordt gevestigd in het MMC, locatie Eindhoven. De partijen streven ernaar om per 1 januari 2014 de hartrevalidatie in zijn geheel te laten plaatsvinden vanuit deze plek. De medisch specialisten en de raden van bestuur van beide ziekenhuizen hebben op 27 juni de intentieverklaring getekend.

Schaalgrootte

De schaalgrootte van de samenwerking biedt volgens beide partijen voordelen voor de kwaliteit van de patiëntenzorg, de onderwijs- en opleidingsmogelijkheden en voor wetenschappelijk onderzoek. Ook verwachten zij positieve effecten op de kosteneffectiviteit.

De komende maanden worden de plannen op organisatorische niveau uitgewerkt.In de loop van het jaar vindt definitieve besluitvorming plaats door de betrokken cardiologen en raden van bestuur ten aanzien van de inrichting van het hartrevalidatiecentrum.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top