ACTUEEL

Vereniging voor Compliance in de Zorg van start

De Vereniging voor Compliance in de Zorg is dinsdag officieel van start gegaan. De vereniging ziet zich als een platform om ‘het naleven van de regels’ in de zorg te bevorderen en te verbeteren.

Platform

Dat zegt Sarah Beeston, advocaat en partner bij Van Doorne, voorzitter van de vereniging. Zij is samen met Maurice Essers en Yvonne Maadsam, ook advocaten actief in de zorg, initiatiefnemer in dit project. De Vereniging voor Compliance in de Zorg wil zorgaanbieders, zorgverzekeraars, toezichthouders, bestuurders, belangenorganisaties en adviseurs een platform bieden om vooral praktische kennis en ervaringen op het gebied van compliance uit te wisselen. Het gaat onder meer over regels op het gebied van kwaliteit, veiligheid, financiering, governance, privacy en mededinging door zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Best practices

Beeston ziet zich als advocaat dagelijks geconfronteerd met vraagstellingen op dit gebied. “Zorginstellingen zijn ervoor verantwoordelijk dat zij aan alle regels voldoen. Wij willen via dit platform praktische uitleg bieden over wet- en regelgeving. Daarbij kunnen best practices uitgewisseld worden. Het is ons doel dat alle partijen in de zorg meer verstand krijgen van wat er van hen verwacht wordt waar het gaat om regelgeving en de invulling daarvan.”

Organisatie

Sarah Beeston vormt samen met Maurice Essers van Loyens & Loeff N.V. en Yvonne Maasdam van Maasdam Broers Fischer advocaten het bestuur van de vereniging. De raad van advies bestaat uit diverse organisaties van zorgaanbieders en zorgverzekeraars zoals ActiZ, GGZ Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen, Revalidatie Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Zorgverzekeraars Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top