ACTUEEL

Forse groei dagbehandeling darmontsteking

Forse groei dagbehandeling darmontsteking

Het aantal mensen met een chronische darmontsteking dat een dagbehandeling onderging in het ziekenhuis, is de laatste jaren sterk gestegen. Was de dagbehandeling in 1993 nog erg zeldzaam, slechts 0,4 op de 10.000 personen ondergingen die, in 2011 was het gestegen naar 21,2 per 10.000 mensen. Dat blijkt uit donderdag naar buiten gebrachte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De toename heeft volgens het CBS een aantal oorzaken, namelijk dat het aantal mensen met een chronische darmontsteking toenam en het maken van een diagnose is verbeterd. Daarnaast speelt het toedienen van bepaalde medicatie, zogenaamde biologicals, via infusen een rol. Bij een overmatige ontstekingsreactie kan dit helpen de ontsteking te remmen en klachten als diarree en buikpijn af te laten nemen.

Het aantal klinische ziekenhuisopnamen voor chronische darmontstekingen, die meestal langer dan een dag duren, steeg veel minder sterk, van 2,2 per 10 duizend personen in 1993  tot 3,4 per 10 duizend personen in 2011. (ANP / Skipr)

 

ziekenhuisopnamen chronische darmontsteking

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top