ACTUEEL

‘Huisarts kan niet meer zonder apps’

Artsen kunnen niet meer zonder internet en de verworvenheden van e-health. Ze kunnen het gebruik ervan uitstellen, maar vroeg of laat moeten ze eraan geloven. Dat stelt Bart Timmers, huisarts in ’s Heerenberg.

Timmer, naar eigen zeggen 'app-freak', spreekt op 10 oktober tijdens het Mednet Congres ‘De Digitale Dokter’ over de meest praktische medische apps. Deze veranderen de geneeskunde, verwacht Timmer. "Het is revolutionair wat er gebeurt. Vroeger zaten artsen met een boek en moesten ze met allerlei apparatuur allerlei metingen verrichten. Nu kan heel veel via apps. En dan laten die apps ook meteen zien wat het effect is. Alles wordt direct in grafiekjes verwerkt zodat in een oogopslag te zien is hoe het ervoor staat met de gezondheid."

Data

De dynamiek tussen arts en patiënt verandert eveneens. "Nu heb ik al contact met patiënten via e-mail. (...) Ik denk dat onze functie over vijf jaar sterk veranderd is. Mensen komen dan binnen met hun data; zaken die ze zelf al gemeten hebben." Timmers verzorgt de afsluitende sessie tijdens het congres.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top