ACTUEEL

e-Health-aanbieder laat patiënt prijs bepalen

De online ggz-aanbieder Therapieland laat cliënten zelf bepalen hoeveel ze willen betalen voor gebruik van de online behandelmodule Overspanning & Burn-out. Bij andere onlinediensten bestaat het ‘gebruiker-bepaalt-principe’ al langer, maar volgens Therapieland is het voor het eerst dat het concept wordt toegepast in de gezondheidszorg.

Therapieland denkt met de methode nuttige marketinginformatie te kunnen vergaren. Gebruikers beoordelen actief de kwaliteit van de behandeling, omdat ze zelf de prijs bepalen. Met de feedback en de waardebepaling van de gebruikers denkt Therapieland het programma te kunnen verbeteren. Daarnaast denkt Therapie dat de laagdrempelige aanpak eventuele schroom voor online hulpverlening kan wegnemen.

Eerste gebruikers

Therapieland ziet het ‘betaal-wat-je-wilt-model’ voorlopig als experiment. In juli, augustus en september kunnen de eerste duizend gebruikers gebruik maken van de mogelijkheid om zelf te bepalen wat ze de behandelmodule Overspanning & Brun out waard vinden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

rooyackers

12 juli 2013

Prima initiatief.
Mocht je meer diepgang en veel meer praktische coaching willen kun je voor een paar tientjes een uitgebreidere training kopen via http://www.burnoutdvd.nl

Stefan

Koos Dirkse

15 juli 2013

Vreemde ontwikkeling. Zou het wel toejuichen als de belastingdienst dit initiatief zou overnemen......

Top